AcasăNewsLovitura dura incasata de pensionari! Retetele compensate ar putea fi eliminate

Lovitura dura incasata de pensionari! Retetele compensate ar putea fi eliminate

Un razboi surd intre medicii de familie si CNAS ar putea face, de la 1 ianuarie 2014, circa 2,7 milioane de victime colaterale.

Nemultumiti ca CNAS le imputa sume imense de bani „in mod ilegal si imoral”, medicii de familie iau in calcul posibilitatea de a nu mai emite retete compensatorii pentru pensionarii cu pensii de cel mult 700 de lei. Acesta lucru ar urma sa se petreaca de la 1 ianuarie 2014 si sunt vizate circa 2,7 milioane de persoane.

Medicii de familie sunt nemultumiti ca CNAS le imputa sumele respective, desi „ei stiu ca nu exista, la baza, o greseala a medicilor sau o frauda ci totul porneste de la legislatia ambigua in vigoare”.

„Conform regulilor de prescriere, pacientii aduc la medic talonul de pensie si dau o declaratie pe propria raspundere ca nu au alte venituri. Uneori pacientul a mai avut un minim venit, neluat in seama si neanuntat in declaratie (de exemplu cativa ari de pamant la tara sau dobanda la un mic depozit la banca)” sustin medicii de familie, care arata ca „de cativa ani, pacientii cu pensii de pana in 700 de lei beneficiaza de compensari avantajoase la anumite medicamente”.

author avatar
Cristi Ionita
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger