AcasăNewsLOVITURA DURA: Facebook acuzat de SINUCIDEREA unei adolescente!

LOVITURA DURA: Facebook acuzat de SINUCIDEREA unei adolescente!

Facebook, acuzat de sinuciderea unei adolescente de 14 ani, din Italia. Compania ar putea fi trasa la raspundere pentru ca nu a sters de pe contul tinerei comentariile dure pe care i le scriau alti utilizatori ai site-ului de socializare.

Asa cum fac multe tinere de varsta ei, Carolina Picchio, o adolescenta de 14 ani din Italia, posta poze, gandurile si emotiile ei pe contul de Facebook. Insa dupa ce a aparut pe internet intr-un filmulet in care parea ca este beata, la o petrecere, reteaua de socializare a devenit un adevarat cosmar pentru fata.

Un fost iubit al Carolinei si prietenii lui au inceput sa posteze comentarii agresive la adresa tinerei, iar aceasta sicana initiata in mediul virtual a continuat si in viata reala, in randul colegilor de clasa, dar si al prietenilor din Novara.

Curand, glumele cunoscutilor au devenit de nesuportat pentru tanara de 14 ani care a decis sa-si ia viata, aruncandu-se de la fereastra dormitorului, la primele ore ale diminetei, in data de 5 ianuarie, informeaza edition.cnn.com.

Sora Carolinei, Talita, si alti cativa prieteni ai fetei  sustin ca au raportat catre Facebook comentariile agresive scrise de fostul iubit al adolescentei, sperand ca vor fi sterse, insa, spun ei, nu s-a intamplat nimic. „O injura, ii vorbea urat. Noi am discutat cu ea despre asta, insa ne-a spus ca nu avem de ce sa ne facem griji”, a povestit Talita, citata de aceeasi sursa.

Acum, Francesco Saluzzo, un procuror din orasul Novara, vrea sa depuna o plangere penala impotriva Facebook, acuzand compania ca nu a sters mesajele care ar fi facut-o pe tanara sa-si ia viata. Potrivit documentelor aflate in posesia procurorului, se pare ca fata a primit, in ziua in care s-a sinucis, alte 2.600 de mesaje vulgare pe reteaua WhatsApp.

Carolina a lasat un bilet de adio pentru cei care au chinuit-o, facut public chiar de mama sa. „Sunteti fericiti acum? Mi-ati facut destul rau? V-ati razbunat destul?”, a scris fata.

Foto: Captura CNN

author avatar
Alina Costache
3.042 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger