AcasăNewsLovitura dupa lovitura pentru DNA: Nastase nu e corupt si fotbalul e...

Lovitura dupa lovitura pentru DNA: Nastase nu e corupt si fotbalul e curat!

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de jucatori de fotbal, Ioan si Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu, au fost achitati, ieri, de Tribunalul Bucuresti.

[nggallery id=222]

Daca dosarul transferurilor din fotbal ar fi fost cotat la casele de pariuri in ceea ce priveste pedepsele pe care procurorul DNA Cristian Anghel le solicitase, acum ar fi fost zi de doliu pentru pariori. Instanta a stabilit ca niciunul dintre inculpati nu se face vinovat de savarsirea vreunei fapte penale. Ca atare, s-a decis si ridicarea sechestrului asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Otelul Galati si Gloria Bistrita, precum si pe cele ale fratilor Becali.

Anchetele "cu vuvuzele" ale DNA i-au prins pe oamenii lui Daniel Morar pe picior gresit

Dosarul, deschis pe relatarile de la GSP TV si ale celor doua gazete de sport, s-a dovedit a fi subred rau de tot. Nu poate fi vorba de vreo judecata pripita sau partinica. Instanta a hotarat pe baza probelor furnizate, care probe se dovedesc, iata, lipsite de materialitate. Mai pe romaneste spus, daca nu exista interceptari telefonice si inregistrari ambientale sau un flagrant, DNA se dovedeste a fi un bau-bau de mucava, caci nu este in stare sa mai produca si alte probe demne de a fi luate in considerare. O sperietoare care, de aproape patru ani, a transformat dosarul intr-un show mediatic fara precedent, de parca urma sa vedem femeia cu doua capete pe care circul o scoate pe ulitele urbei. Si cam atat. Peste 40 termene, expertize financiare, comisii rogatorii in strainatate, contraexpertize, zeci si sute de activitati care au costat enorm, cheltuielile cazand, acum, in sarcina statului. Adica, tot din buzunarul contribuabilului vor fi achitate. Sigur ca intre ei sau in particular, greii fotbalului stiu ca ar fi putut petrece in pensiunea statului 15 sau 20 de ani, numai ca ce stiu ei mai trebuie si probat. Or, tocmai asta nu a reusit sa faca DNA. Dupa aceeasi logica, sentinta este deja previzibila si in dosarul „Valiza”, dosar in care Gigi Becali „va iesi nevinovat si va primi inapoi banii, cu tot cu dobanda”, dupa cum afirma Ioan Becali.

Adrian Nastase

Lovitura primita ieri de DNA vine dupa o alta de rasunet. Nu mai departe de achitarea lui Adrian Nastase, sentinta care demonstreaza nu ca justitia i-ar fi tinut partea, ci ca probele in baza carora a fost judecat erau cam la fel de „solide” ca si cele din dosarul transferurilor din fotbal. Iar plimbarile televizate ale impricinatului, ani de-a randul, pe la instante, de parca isi facuse abonament, arata ca DNA este mai priceput la spectacole de sunet si lumina decat la identificarea probelor incriminatorii. Si daca Nastase nu este corupt, de ce nu ar fi si fotbalul curat?

Justitia trage de timp pana la alegeri

Casta magistratilor reactioneaza dupa ce a fost bulversata de sarabanda retinerilor de judecatori si procurori. Iar dupa ce oamenii lui Daniel Morar au inceput sa dea iama prin Tribunale si Parchete, cei vizati au temperat anchetele care ii privea pe lideri ai partidelor de Opozitie.

Din informatiile intrate in posesia noastra, cu exceptia nucleului dur de procurori din jurul lui Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi, restul magistratilor nu numai ca trag de timp cu anchetarea politicienilor din Opozitie anchetati, in majoritatea cazurilor, pentru coruptie, dar chiar au ajuns sa le ceara prietenia acestora. Astfel, sursele noastre sustin ca mai multi lideri din teritoriu au avut surpriza de a nu mai fi presati sa vina la audieri, primind chiar asigurari  date cu o amabilitate excesiva ca „ nu este nicio graba, acum este si nebunia asta cu alegerile, mai vorbim dupa aia”. De altfel, deja se vorbeste ca daca balanta puterii se rastoarna, procurorii anticoruptie de la DNA vor fi de urgenta inlocuiti cu rivalii lor de la DIICOT, structura impanzita cu parteneri ai liderilor Opozitiei.[poll id=”233″]

author avatar
Andrei Coman
691 afisari

5 COMENTARII

  1. Vai, ce „curati” sunt toti, si-au facut averile din munca cinstita! Asta spune multe si despre judecatorii care s-au ocupat de caz …

  2. Stimata redactie, am intrebat si ieri si revin si azi, pe unde umbla domnu Tache? E in concediu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger