AcasăNewsLovitură de teatru în procesul lui Vlad Pascu. Ce a putut cere...

Lovitură de teatru în procesul lui Vlad Pascu. Ce a putut cere judecătoarea, avocatul victimelor a rămas fără replică!

Amânare în procesul lui Vlad Pascu, șoferul care a provocat accidentul cumplit de la 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri studenți.

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu fusese programat pentru joi, 18 aprilie, la Judecătoria Mangalia. S-a aflat apoi că procesul lui Vlad Pascu a fost amânat.

Avocat: „Dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va…”

Judecătoarea dosarului a amânat, joi, procesul şi a formulat cerere de abţinere, solicitându-le colegilor săi magistraţi să o retragă din acest dosar.

Avocatul Adrian Cuculis a făcut declarații pe această temă. Așa s-a aflat în ce condiții s-ar putea relua de la zero întregul proces.

„Doamna judecător a formulat cerere de abţinere. Pe scurt, solicită colegilor dânsei să o retragă din acest dosar. Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM, cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a dat un nou termen.

Dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va relua de la zero. Dacă doamna judecător va fi suspendată pe 24 aprilie, se va relua procesul de la zero. Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate părţile civile”, a declarat, joi, avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, la ieşirea din Judecătoria Mangalia.

Noul termen de judecată a fost stabilit pentru 9 mai.

CITIȚI ȘI:VIDEO| Strigător la cer! Judecătoarea lui Vlad Pascu a întrebat dacă tânărul decedat în accidentul de la 2 mai se află în sală

Se așteaptă decizia CSM/Când s-ar putea afla hotărârea

Amintim că, miercuri, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat, pentru 24 aprilie, decizia în privința propunerii Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Ancuţa Popoviciu.

„La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a doamnei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:55, a fost comunicată doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.

La data de 17 aprilie 2024, ora 08:00, a fost înregistrată cererea doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, a transmis CSM, miercuri, 17 aprilie, prin intermediul unui comunicat.

author avatar
Andrei Coman
925 afisari

4 COMENTARII

  1. Interrrpoli, ce mare taina? Si importatori ….auto din Olanda. 4WD ,astea care merg prin prafuri…

  2. Da recuzati-o pe habarnista de judecatoare de la fabrica de diplome odata, ce tot o lalaiti cu amanari?

    • Chiar schimbarea judecatoarei va determina o amanare, daca nu cumva procesul se va relua de la inceput. Nu e bine nici cu judecatoarea frumusica dar paralela cu procesul, nici cu reluarea procesului. Asta e justitia din Romania!

  3. a cazut cererea de recuzare,
    aia de stramutare:
    daca pica „declaratia de abtinere” (nu e cerere)
    mai ramane doar antepronuntarea.

    e scenariu
    win-win.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger