AcasăNewsLovitura de teatru: Ciolos, premier pana-n primavara!

Lovitura de teatru: Ciolos, premier pana-n primavara!

Ca urmare a contestarii, de catre Alternativa Civica Atitudine, Solidaritate, Actiune, a listelor de sustinatori depuse de partide, alegerile s-ar putea amana, situatie care duce automat la prelungirea mandatului actualului Guvern Ciolos.

La prima vedere, obiectiile ridicate de Alternativa Civica Atitudine, Solidaritate, Actiune (ACASA) sunt solide. ”Legea electorala 208/2015 stabileste fara echivoc faptul ca BEC preia liste de sustinatori ai listelor de candidati, nu de sustinatori ai partidului. CCR, la randul ei, a decis: semnaturile de sustinere se dau pentru candidati, fie independenti, fie pe liste de partid, fara discriminare. Acest lucru implica dincolo de orice dubiu faptul ca listele de candidati trebuie sa fie cunoscute printr-o forma sau alta electoratului inainte de inceperea campaniei de strangere de semnaturi”, reclama ACASA, care a depus contestatii atat la BEC, cat si la Curtea de Apel, partidele vizate fiind PSD, PNL, PMP, ALDE, UDMR, PRU, PANR si USR. Problema este ca, in cazul admiterii contestatiilor, alegerile din 11 decembrie vor trebui amanate, ceea ce inseamna ca mandatul guvernului in functie va fi prelungit in mod automat – pentru o perioada de maximum trei luni de la data expirarii mandatului actualului Parlament, conform Constitutie. Adica pana cel tarziu pe 19 martie 2017, ca sa fim si mai exacti. Ceea ce, extrapolat, inseamna ca Dacian Ciolos ar putea ramane la Palatul Victoria pana cand va da iarba coltul, chiar daca PNL nu va castiga nimic in decembrie anul curent.

author avatar
Simona Badulescu
976 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai lasati aceste asociatii care nu vad decit nereguli peste tot si ei nu justifica sponsorizarile. In primul rand ei sa fie transparenti si pe urma sa ceara altora. Atita timp cit cei care au semnat listele si au dat CNP sunt corecte, mai grav este ca uni au luat semnaturi de la rude si prieteni fara sa le spuna de ce ? caz la USR recunoscut de ei ca in 3 zile au venit ca datele de la 10-8o persoane, uni stringatori de semnaturi de la rudele lor.

  2. Marsh mah de aici !.Adica alt ong soros face contestatie ca sa mai ramana in functie un guv. ilegal soros-ciolos!,neales de romani si impus dupa operatiunea fals flag-colectiv!.Cit de lasi sint politicienii gen dragnea? ghorghiu,ciolannis?.Chiar nu exista limite la asemenea tupeu de bagabonti?Adica s-au obisnuit cu furtul si prosteala la adresa romanilor si a Romaniei??, si nu se mai dau dusi, nu mai pot pleca de la putere niste nulitati,neica nimeni..!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger