AcasăNewsLovitura de gratie data de inspectorii ANAF. Au inchis 24 de magazine...

Lovitura de gratie data de inspectorii ANAF. Au inchis 24 de magazine si restaurante!

Peste o suta de inspectori ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au participat, in weekend, la o actiune de amploare.

Au fost luate la puricat zeci de magazine din mai multe zone importante ale Capitalei precum Valea Cascadelor, Dorobanti, Herastrau, Bulevardul Decebal sau Mall Vitan.

Au fost vizate in special magazinele care se ocupa cu comercializarea materialelor de constructii, dar si cele care activeaza in domeniul alimentatiei publice sau care se ocupa cu schimburi valutare.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifrauda au fost incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

Bilantul este unul spectaculos. 24 de magazine si restaurante au fost inchise pentru o perioada intre o luna si trei luni. S-au acordat amenzi in valoare totala de aproape 900.000 de lei si s-au confiscat sume importante de bani: 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari.

Reprezentantii ANAF sustin ca actiunile de amploare in zonele cu risc fiscal ridicat vor continua. De asemenea, se recomanda cumparatorilor sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat, „pentru ca astfel beneficiati de siguranta in consum si de echitate in tratament fiscal”.

author avatar
Cristi Ionita
1.347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger