AcasăNewsLovitura data "hingherilor" auto: Masinile, ridicate doar in cazuri exceptionale!

Lovitura data „hingherilor” auto: Masinile, ridicate doar in cazuri exceptionale!

Un proiect legislativ da o grea lovitura firmelor care fac bani frumosi din ridicarile de masini. Potrivit propunerii, masinile ar putea fi ridicate doar in cazuri exceptionale, cand obtureaza traficul sau constituie obstacol pentru circulatie, iar banii incasati merg la bugetele locale, fiind interzisa solicitarea interventiei firmelor private.

Conform initiativei aflata in dezbatere publica la Senat, ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate va fi o masura exceptionala, luata numai daca masinile sunt parcate astfel incat constituie un obstacol pentru circulatie, obtureaza traficul rutier sau accesul in institutiile publice.

Parcarea neregulamentara in alta situatie va fi sanctionata numai cu amenda, potrivit Mediafax.

Legea reglementeaza modul in care vehiculelele stationate neregulamentar, potrivit Codului rutier, pot fi ridicate si depozitate de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.

Potrivit proiectului, perioada maxima de depozitare ar urma sa fie de sase luni, dupa care proprietarul „va fi somat in scris despre valorificarea vehiculului”.

In initiativa se mai prevede ca sumele incasate ca urmare a ridicarii si depozitarii masinilor sa constituie venituri la bugetele locale si sa fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare si pentru achizitionarea de utilaje speciale pentru ridicarea si depozitarea vehiculelor parcate regulamentar.

„Solicitarea de sume de bani cu titlul de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare de catre firmele private este interzisa”, mai propun initiatorii.

405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger