AcasăNewsLovitură CRUNTĂ pentru Guvernul Cîțu: PNRR-ul, respins de Comisia Europeană. Ce s-a...

Lovitură CRUNTĂ pentru Guvernul Cîțu: PNRR-ul, respins de Comisia Europeană. Ce s-a întâmplat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe care țara noastră l-a depus zilele trecute la Bruxelles, a fost trimis înapoi României cu zeci de observații din partea Comisiei Europene.

Liderii europeni sunt nemulțumiți de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru care a adus numeroase critici. Un exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova secţiile de Trapie Intensivă pentru nou-născuţi.

Sumele diferă de la un document la altul

Un alt reproş adus PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele Excel cu cele din documentele Word pentru anumite proiecte. Se pare că în documentul Word trimis de România se cer 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul Excel anexat aceluiaşi proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

S-a depus cerere pentru finanţarea unui spital nou, doar că suma diferă de la un document la altul. Într-unul sunt ceruţi 570 de milioane de euro, iar în altul 517 milioane de euro.

CE cere documente justificative de cost pentru mai multe subcapitole

La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, CE spune că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu se oferă date suficiente. La subcapitolul Research, Dezvoltare şi Inovare nu este oferită de fiecare dată sursa informațiilor. La alte capitole, precum Turismul şi Fondul pentru Tranziţie Verde şi Digitală, nu sunt justificări pentru costuri.

De asemenea, la Şcolile Verzi au fost date costuri estimative din piaţă, când, de fapt, ar fi trebuit să fie folosite, ca toate celelalte state ce au aplicat, costuri standard naţional.

Comisia Europeană urmează să dea săptămâna viitoare undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale finanţate de către Uniunea Europeană împotriva consecinţelor economice ale pandemiei COVID-19, a anunţat marţi preşedinta CE Ursula von der Leyen.

author avatar
Andreea Vlad
643 afisari

8 COMENTARII

 1. RATEU DUPA RATEU !!= INCOMPETENTA ! ,IRESPONSABILITATE ! ,IGNORANTA !, IMPOTENTA ! .
  CAND RIDICI PROSTUL PREA SUS DEVINE IDIOT !! ,IAR ATUNCI IDIOTUL DEVINE PIATRA DE MOARA LEGATA DE GAT !
  INCA O DOVADA CA PROSTIA INGROAPA ROMANIA !.

 2. Andreea , retrage titlul ! AKTUAL 24 , AZI , 11 IUNIE 2021 , ARTICOL DE VICTOR GHEJA : ” COMISIA EUROPEANA , REACTIE LA MINCIUNILE LUI CIOLACU : ” INFORMATIA CONFORM CAREIA COMISIA EUROPEANA A RESPINS PNRR NU ESTE CORECTA „.

 3. ghinea , ai mai pomenit si la altii din atatea incercari sa dea rateu??????????da ti demisia ca te ai facut de cacao iar Romania cade economic cu asa oameni care nu stiu sa copieze doua cifre pe niste documente!!!!!!!!!!

 4. Daca mai rezistă coalition asta de hoti,excroci, incompetenți si trădători rămâneți fără chiloți toti cei care ați mai rămas in țara.
  Penalii ăstia au reușit in 2020 performanța să îndatoreze poporul român cu 12% din GDP fără sa fie judecați, închiși sau de ce nu sa fie ciuruiti de plutonul de executie.
  Pentru cei interesați datoria românilor a crescut de la 32.3% la 47.2%..

 5. UE nu are nici un interes ca tările europene subdezvoltate să evolueze și să le omoare lor economia! Pate trimite guvernul României de 100 de ori PNRR că tot de atâtea ori îi va fi returnat, indiferent de ce guvern conduce țara română!!!!!!!!

  • Numai atat ai inteles tu din articol? Domnule, nu ai cum sa accepti un proiect cand pe un document figureaza niste cifre iar pe alt document altele, desi sunt doua documente pentru acelasi proiect. Pune-te in locul persoanei care a verificat proiectul trimis de Romania si gandeste-te ce ai face. Chiar le-ai da ok-ul pentru proiect? Ce le spui la colegii tai cand te intreaba aia „varutule, dar pana la urma cati bani le dam la astia, 80 sau 70, ca n-am inteles” si tu spui „varutule, habar n-am”, iar ei te intreaba „pai si de ce le-ai acceptat proiectul si nu l-ai trimis inapoi sa rectifice?”. Ce le raspunzi? Comentariul tau n-are absolut niciun sens cu continutul articolului, zici ca e comentariul unui robot chinez :)) macar de ai fi venit cu vreun argument sau dovada ca de fapt noi am trimis proiectul ok. Dar asa, in articol zice o chestie, tu zici alta, total pe langa.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri