AcasăNewsLovitură cruntă pentru DNA: Achitare pe linie în dosarul ANRP

Lovitură cruntă pentru DNA: Achitare pe linie în dosarul ANRP

 

Fostul șef al ANI, Horia Georgescu și Ingrid Mocanu au fost achitați definitiv de judecătorii de la instanța supremă în cazul ANRP.

În această cauză, în primă instanță, fostul șef a ANI a fost condamnat la patru ani de detenție. De asemenea,  Ingrid Mocanu a fost reținută de procurorii DNA, doar că ulterior judecătorii au pus-o în libertate din lipsă de probe. Cauza ANRPa fost deschisă în 2015 de procurorii DNA care spuneau, prin rechizitoriu, că opt persoane care făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor și alte patru persoane care aveau calitatea de evaluatori ar fi încălcat legea.

Plicul secret din dosar

Judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București a dat decizia de condamnare ținând cont de un „plic secret” aflat la dosar, a arătat avocata Ingrid Mocanu, asta în ciuda faptului că ÎCCJ a dispus achitări într-o speță similară. Plicul „secret” a fost descoperit de avocata Ingrid Mocanu în cadrul acțiunii disciplinare pe care a făcut-o împotriva judecătoarei Trancă. DNA a suținut prin rechizitoriu că „În perioada 2007 – 2008, Cătălin Nicolescu a pretins de la trei persoane 5% din totalul acţiunilor pe care acestea urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la ANRP. În schimbul banilor, Nicolescu, prin prisma funcţiei şi calităţii pe care o deţinea, urma să asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire”, susțin procurorii.  Decizia de ieri a instanţei supreme arată că încă un dosar de show al DNA a fost făcut pe genunchi.

author avatar
Ramona Feraru
713 afisari

5 COMENTARII

  1. Cand Horia Georgescu l a parat pe iohanus la DNA ,acesta a bagat la cap si cu prima ocazie l a amenintat :,,mai esti in libertate?”La 2 zile de la aceasta amenintare i s a facut dosar penalpe ,,dayboje” si a inceput hartuiala 4 ani acest om a fost purtat prin instanta ,4 ani de hartuiala si bataie de joc Asa iti place dle iohanis Spui ca esti drept ca vrei normalitate Asta i normalitatea ta ,sa hartuesti oameni nevinovati ?Esti o mare cutra mincinoasa dle

  2. Cine apreciați că ar trebui să plătească cheltuielle ocazionate de activitatea de la întocmirea și judecarea dosarului, într-o speță precum cea relatată în articol, cheltuieli ce s-au dovedit ineficiente și nejustificate în dosarul în care judecătorii au dispus achitarea, ?

  3. Băsescu susținea că nu a greșit nicio restituire câtă vreme a fost primar și că este perfect, ?
    Considerați că ăia care au stabilit pedepse în primă instanță, în același dosar, ar trebui concediați din magistratură, ? Remarcați și faptul că la rezolvarea unui chestionar nu se pot obține alte rezultate decât acelea ce le permit întrebările formulate în chestionar, ?Remarcați și faptul că legea stabilește rejudecarea speței și modificarea deciziei în eventualitatea depunerii de noi probe, nu în aceea a înlăturării de probe de către judecători, probe ce au fost validate de instanțe anterioare, ?

  4. Art. 275 Noul Cod Penal Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri Infracţiuni privind frontiera de stat
    ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger