AcasăNewsLotul "Bica 2" ramane in arest

Lotul „Bica 2” ramane in arest

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri seara, sa mentina arestul preventiv in cazul Alinei Bica, fosta sefa DIICOT, dar si in cazul membrilor familiei Cocos, respectiv Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos.

Alina Bica, personajul principal al dosarului, a fost acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Concret, Alina Bica este acuzata ca a primit in mod indirect un teren in suprafata de 4.425 de metri patrati. In contul terenului, Alina Bica trebuia sa-si foloseasca influenta pentru ca afaceristul Gheorghe Stelian sa primeasca despagubiri pentru un teren supraevaluat.

Conform procurorilor, Dorin Cocos si Alin Cocos au primit, in acelasi dosar, 10 milioane de euro pentru a-si folosi influenta si a-l favoriza pe Gheorghe Stelian.

Dorin si Alin Cocos au ajuns si ei dupa gratii, iar magistratii le-au prelungit mandatele de arest preventiv. Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta si dare de mita, iar Alin Cocos este acuzat de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger