AcasăNewsLotul “Microsoft” ramane in arest

Lotul “Microsoft” ramane in arest

Pentru Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru pare ca ieri a fost una dintre cele mai bune zile ale lor din ultima perioada

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, urmariti penal in dosarul Microsoft, raman in arest preventiv, a decis definitiv, ieri, instanta suprema, care a respins contestatiile celor patru fata de masura preventiva.

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu vor mai sta cel putin o luna in arest

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan au fost arestati la 29 octombrie, in dosarul licentelor Microsoft, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia a fost contestata la aceeasi instanta.

Interventii platite pentru contracte banoase

Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mita in forma continuata si spalare de bani. Potrivit DNA, Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. Omul de afaceri Nicolae “Niro” Dumitru a primit 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor.

author avatar
Nicole Ionescu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger