AcasăNewsLotul “Microsoft” merge la puscarie

Lotul “Microsoft” merge la puscarie

Megadosarul “Microsoft” s-a incheiat, ieri, prin pronuntarea sentintelor definitive, greii afacerii primind pedepse substantiale fata de cele aplicate de instanta de fond. Cea mai mare condamnare a primit-o Gheorghe Stefan “Pinalti”, de altfel singurul inculpat care nu si-a recunoscut faptele. Fostul primar din Piatra-Neamt a aflat ca va merge la puscarie pentru urmatorii sase ani chiar in sediul DNA Ploiesti, unde se afla la audieri.

Tabloul pedepselor cu executare arata cam asa: Gheorghe Stefan – 6 ani cu executare, Dumitru Nicolae “Niro” si Dorin Cocos, cate 2 ani si 4 luni, Gabriel Sandu – 3 ani de puscarie. Toti vor fi incarcerati si transferati la penitenciare.

Smecheri, dar umili

Inainte ca instanta suprema sa inchida definitiv aceasta megaancheta a DNA, fiecare dintre cei patru inculpati-milionari si-au aratat regretul in fata judecatorilor. Lacrimi, pareri de rau si necunoasterea legii. „Din primul moment cand am fost chemat am oferit posibilitatea de a colabora la DNA. Eu recunosc fapta, recunosc declaratiile. Eu stiu acum ca toate demersurile mele sunt inutile pentru ca in timpul procesului am asteptat mila si indurare, poate vine cu suspendare. Recunosc ca am pretins si primit cele peste doua milioane. I-am pretins pentru plata campaniei electorale din 2009„, a spus Gabriel Sandu in ultimul cuvant. „Jur cu mana pe Biblie ca regret din tot sufletul, dar nu cred ca le mai pot indrepta decat printr-o atitudine adecvata. Imi pare rau pentru ce am facut, sigur nu voi mai face niciodata acest lucru. Am crezut ca o mare afacere cu Microsoft nu e un lucru rau, am gresit. Asa sa-mi ajute Dumnezeu”, a declarat Dorin Cocos in fata instantei. „Ma consider vinovat si merit o pedeapsa. Dar cred ca o incadrare corecta ar fi cea din art 13. Cu mana pe Biblie jur ca nu am pretins si nu am luat din afacerea Microsoft niciun cent, niciun cent nu a ajuns la mine. Sunt vinovat pentru ca am exercitat influenta asupra lui Gabriel Sandu, regret. Vreau sa colaborez in continuare, sa stabilim unde au ajuns sumele de bani. Sunt vinovat, merit o pedeapsa. Daca as fi cunoscut legile cum le stiu acum nu as fi fost in fata dumneavoastra” , Gheorghe Stefan judecatorilor inainte cu cateva minute de a primi sase ani de puscarie.

author avatar
Nicole Ionescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger