AcasăNewsLoteria Romana, report la DNA. Avocatul Bostina, nelipsit

Loteria Romana, report la DNA. Avocatul Bostina, nelipsit

Loteria Romana este din nou in atentia procurorilor anticoruptie, DNA anchetand acum contractele incheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, care detine monopolul contractelor cu Loteria pentru sistemele informatice in ultimele doua decenii. Ca si in dosarul EADS-Microsoft, personajul-cheie este tot avocatul Doru Bostina.

Avocatul Doru Bostina este implicat si in dosarul Loteria Romana

Momentan, procurorii nu au inceput urmarirea penala impotriva vreunei persoane, ci doar cu privire la suspiciuni de fapte de coruptie. In cauza, s-a dispus efectuarea unui raport de constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului.

Bostina e peste tot

Ca si in dosarul de mare coruptie EADS-Microsoft, avocatul Doru Bostina are multe de spus si in aceasta speta, mai cu seama ca este reprezentantul in Romania al grecilor de la Intracom, detinatorii Intralot, ultimii fiind posesorii unui nou contract cu Loteria Romana, semnat anul trecut. In plus, firma de avocatura Bostina & Asociatii este cea care s-a implicat, prin 2012, activ si cam pe langa lege si in numirea unui nou manager la Loteria Romana, unul care sa fie pe placul grecilor. Mai exact, in timp ce reprezenta interesele grecilor in Romania, Bostina era si subcontractor al firmei de recrutare care trebuia sa aleaga noul manager. Iata ca Doru Bostina este prezent in mai toate dosarele mari ale DNA (EADS-Microsoft, Gruia Stoica) si nu mare sa va fie mirarea cand veti afla ca si in cazul Loteriei Romane Bostina a intermediat cumpararea de influenta pana la cel mai inalt nivel.

Stapani de 20 de ani

Firma Intralot detine monopolul pentru tot sistemul electronic din cadrul Loteriei de mai bine de 20 de ani. Primul contract a fost parafat in 1993, fara licitatie, de catre fostul director al companiei, Nicolae Cristea. Pentru ca in contractul initial nu a fost stabilit un pret fix pentru aparatura, ci s-a preferat metoda decontarii unui procent din incasarile lunare, toate controalele realizate in aceasta perioada au scos la iveala acelasi lucru: statul a decontat aceeasi aparatura de mai multe ori. Cu toate aceastea, in 2003 contractul a fost din nou prelungit pe inca 10 ani. Dupa demiterea lui Nicolae Cristea de la conducerea Loteriei, in 2006, toti managerii care i-au succedat in functie au incercat, fara succes, sa rezilieze acest contract. Cel de-al doilea contract cu Intralot a expirat in noiembrie 2013. Actualul director al companiei, Adrian Misu Manolache, in loc sa organizeze licitatie publica, a preferat, pentru inceput, sa prelungeasca prin mai multe acte aditionale contractul cu aceasta companie. Pentru simpla gestionare a aparaturii care apartine Loteriei, Intralot a primit in ultimele 6 luni 7,5% din incasari.

 

author avatar
Nicole Ionescu
1.891 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger