AcasăNewsLoteria Nationala e la un pas de insolventa

Loteria Nationala e la un pas de insolventa

Compania Loteria Nationala, despre care nimeni nu si-ar inchipui ca ar duce lipsa de bani, risca falimentul. Noul sef al institutiei a anuntat ca va incerca sa faca in asa fel incat „barca” Loteriei sa nu se scufunde.

Directorul Loteriei Romane, Dan Alexandru Ghita, numit la conducere la inceputul acestei luni, este de-a dreptul ingrozit de ce a gasit in institutie.

Dan Alexandru Ghita vrea sa salveze „barca” Loteriei de la scufundare

Nepotisme, achizitii dubioase, bani cheltuiti aiurea, sedii de milioane de euro neutilizate, pierderi de aproape 90 de milioane de lei si multe alte nereguli l-au facut pe Ghita sa avertizeze ca Loteria Nationala poate intra in insolventa.

Romanii joaca, grecii castiga

Principala cauza se regaseste in contractul pagubos cu firma greceasca Intralot si cu filialele sale din Romania, Intracom si Lotrom. Potrivit contractului, valabil pana in 2013 inclusiv, grecii obtin din videoloterie 70% din veniturile nete ale Loteriei, careia ii mai raman mai putin de 30 de procente. Potrivit lui Ghita, contractul e „beton” si nu poate fi reziliat acum.

Achizitii paguboase

Conducerile anterioare ale Loteriei au efectuat tot felul de achizitii la suprapret. Printre acestea se numara un soft de 300.000 de euro, cumparat cu 1,7 milioane de euro,  precum si o aplicatie de monitorizare a personalului, achizitionata cu 4,4 milioane de lei, desi costa doar 500.000 de lei. In plus, sediul de pe Calea Victoriei, care a fost renovat cu bani grei, zace nefolosit, desi inchirierea sa ar putea aduce companiei zeci de mii de euro pe luna. „Voi incerca sa fac <<barca>> Loteria Romana sa nu se scufunde”, a declarat usor sceptic Ghita, al carui proaspat mandat expira la sfarsitul anului.

author avatar
Arpad Dobre
844 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger