AcasăNewsLondra si Paris deplaseaza politisti la Calais, impotriva imigratiei clandestine!

Londra si Paris deplaseaza politisti la Calais, impotriva imigratiei clandestine!

Franta si Marea Britanie au anuntat noi masuri comune pentru a-i impiedica pe imigrantii fara acte sa intre in Eurotunnel si pentru a intari lupta impotriva traficantilor de persoane.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, si omologul sau britanic, Theresa May, au semnat un acord bilateral care prevede infiintarea unui centru comun de comandament si control la Calais, informeaza Reuters.

Centrul „va identifica si dezmembra gruparile de crima organizata care incearca sa treaca persoane catre nordul Frantei si prin canalul Manecii”, se precizeaza intr-un comunicat. Planul include cresterea efectivelor politienesti in jurul intrarii franceze in tunelul de sub canalul Manecii si instalarea de bariere si camere de supraveghere si „alte echipamente de securitate” in perimetrul Eurotunnel. De altfel, guvernul britanic va debloca zece milioane de euro in doi ani pentru securizarea zonei Eurotunnel, informeaza AFP.

Eurotunnel, operatorul caii subterane, va primi la randul sau „un sprijin”, nespecificat insa, pentru a implementa personal de securitate.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a anuntat miercuri ca Germania se asteapta in acest an la 800.000 de cereri de azil, un record absolut. Marti, presa germana indica un numar de 750.000, in conditiile in care estimarile oficiale erau de aproximativ 500.000 de astfel de cereri. Oficialul german a avertizat ca tara sa „nu va putea sa-si asume, ca in prezent, 40% din refugiatii si solicitantii de azil din Europa”, informeaza AFP.

author avatar
Tudor Borcea
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger