AcasăNewsLondra: legendarul hotel Ritz, vândut unui cumpărător misterios din Qatar

Londra: legendarul hotel Ritz, vândut unui cumpărător misterios din Qatar

Emblematicul London Ritz a fost vândut unui investitor din Qatar, o tranzacție care se apropie de 800 de milioane de lire sterline (sau 900 de milioane de euro).

 

„Este un privilegiu să devii noul proprietar al iconicului hotel Ritz și să ai ocazia să-i perpetuezi stilul și tradițiile”, a spus un purtător de cuvânt al misteriosului cumpărător, într-un mesaj transmis de firma de avocatură britanică Macfarlanes. Ritz London are 130 de camere, de la 650 de lire sterline pe noapte (730 euro) până la peste 6.000 de lire sterline (6.725 euro). Purtătorul de cuvânt explică faptul că prioritatea este să ajute personalul de 450 de oameni din acest hotel fondat în 1906 și să redeschidă ușile unității cât mai curând posibil, odată ce pandemia de coronavirus se va încheia. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, dar este cuprinsă între 700 și 800 de milioane de lire sterline, potrivit presei britanice. Familia Barclay încerca să vândă hotelul de câteva luni, pe care le-au achiziționat în 1995 pentru 75 de milioane de lire sterline. Vânzarea hotelului a evidențiat dezacordul celor doi frați gemeni David și Frederick. “Suntem surprinși și derutați de anunțul potrivit căruia hotelul Ritz a fost vândut intenționat. Nu am fost consultați și nici nu am aprobat această vânzare” , a declarat Frederick Barclay pentru Bloomberg. El avertizase înainte ca vânzarea să aibă loc că va lansa acțiuni legale în cazul unui preț prea mic și  asigurase că a primit oferte care depășesc miliarde de lire sterline. Bogata familie Barclay s-a găsit recent în mijlocul unui conflict în modul de gestionare a afacerilor lor. Frederick Barclay a pretins în instanță că nepotul său l-a înregistrat în secret timp de câteva luni. Omul de afaceri, în vârstă de 85 de ani și fiica sa, au introdus acțiuni împotriva celor trei fii ai fratelui său și a unuia dintre fiii săi în acest scop. Ritz-ul era bijuteria imperiului lor, estimat până acum la opt miliarde de lire sterline și care include cotidianul conservator Daily Telegraph, apropiat de premierul Boris Johnson. Autoritatea de Investiții Qatar deține deja Harrods, cel mai emblematic magazin din Londra, precum și Canary Wharf, districtul său financiar. Qatar National Bank, QInvest, Qatari Islamic Bank și dezvoltatorul de proprietăți Qatari, Barwa Real Estate au finanțat clădirea Shard, cea mai înaltă clădire din Londra, iar Qatari Diar deține satul olimpic din Londra.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
839 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum mai sa vinzi o bijuterie arhitecturala unor arabitoi?? Atata arta si tehnologie, atata munca, atata mandrie nationala aruncate pe apa sambetei…bani veniti dintr-o posirca de titei!!! RUSINE SA VA FIE, BANII VENITI DIN PARAZITISM ARABESC NU AU NICIO VALOARE PE LANGA ASTFEL DE CLADIRI, APANAJUL SACRIFICIULUI SI IDEALULUI ATOTOR GENERATII TRECUTE! Europa este in moarte clinica!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger