AcasăNewsLondra a pacalit Canada cand i-a vandut patru submarine uzate

Londra a pacalit Canada cand i-a vandut patru submarine uzate

Canada ar trebui sa ceara o rambursare Marii Britanii pentru achizitia a patru submarine uzate, dintre care niciunul nu este momentan operational. a apreciat joi un deputat britanic intrebat de televiziunea publica canadiana.

„De ce au fost canadienii atat de nesabuiti sa cumpere” aceste submarine, s-a intrebat Mike Hancock, deputat al Liberal-democratilor la Westminster. „Sunt consternat ca am incheiat un acord atat de stupid cu un aliat atat de important….Fie a fost de vina incompetenta canadienilor, fie Ministerul Apararii din Marea Britanie i-a pacalit”, a adaugat el.

Canada a achizitionat de la Marea Britanie in 1998 pentru 750 milioane de dolari (mai mult in dolari SUA), patru submarine care sunt scoase din functiune din 1993.

Flota submarinelor cu propulsie clasica a suferit multiple avarii de-a lungul anilor: unul a fost atacat de rugina, altul a luat foc in 2004 iar al treilea nu se poate scufunda la adancime din cauza unei fisuri.

Ministrul canadian al Apararii, Peter MacKay, a declarat luna trecuta ca aceste submarine trebuie sa fie gata de a fi lansate la apa din nou in 2013 multumita unor importante lucrari de modernizare.

author avatar
Ciprian Purice
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger