AcasăNewsLondra 2012: Google celebreaza, printr-un logo interactiv, fotbalul

Londra 2012: Google celebreaza, printr-un logo interactiv, fotbalul

(foto: google)

Fotbalul, proba olimpica in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, este celebrat de motorul de cautare Google printr-un logo interactiv. Utilizatorii se pot distra in cadrul unui joc animat, avand de aparat mai multe baloane.

(foto: google)

Google celebreaza, vineri, printr-un logo interactiv, fotbalul, proba olimpica incepand cu anul 1900. Acesta este cel de-al 15 logo dedicat jocurilor Olimpice de la Londra, Google schimbandu-si in functie de evenimentele importante desfasurate pe parcursul competitiei.

In logo-ul Google, un joculet interactiv, utilizatorul ia parte la competitie din rolul portarului, trebuind sa apere cat mai multe mingi trimise de un jucator animat. Jocul se termina in momentul in care acesta inscrie trei goluri, scorul fiind reprezentat de numarul baloanelor aparate de catre portar.

Sportul a debutat la Jocurile Olimpice in 1900, intr-o competitie desfasurata la Paris. Prima medalie de aur a fost cucerita de catre Marea Britanie, echipa care a reusit sa-si apere succesul patru ani mai tarziu, cand a castigat, din nou, finala.

Exceptand anul 1932, cand a avut loc Olimpiada de la Los Angeles,  fotbalul nu a lipsit de pe grila de start a Jocurilor Olimpice. Exceptia din SUA a survenit in urma popularitatii extrem de scazute a acestui sport printre americani.

Prima editie feminina de fotbal a avut loc in 1996, competitia fotbalistelor fiind dominata de catre americance, acestea reusind sa castige 4 medalii de aur.

La editia din 2012 a Jocurilor Olimpice au ajuns 16 echipe masculine si 12 feminine. Competitia a inceput pe 25 iulie, urmand a se incheia pe 11 august, odata cu desfasurarea finalelor masculine. Pentru medalia de aur, in finala mare, se vor intrece Brazilia si mexicul. In finala mica, lupta pentru medalia de bronz va avea loc intre Coreea de Sud si Japonia.

Competitia feminina a fost dominata de catre SUA, care s-a impus in finala in dauna Japoniei. Bronzul a fost castigat de catre Canada, care s-a impus in finala mica in lupta cu Franta.

author avatar
Ionut Zgimbau
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger