AcasăNewsLocuri de joaca pentru copiii cu dizabilitati

Locuri de joaca pentru copiii cu dizabilitati

Primarul Cristian Popescu Piedone transforma locurile de joaca pentru a le face accesibile micutilor cu dizabilitati

Sectorul 4 va deveni primul sector al Capitalei cu locuri de joaca special amenajate pentru copiii cu dizabilitati locomotorii, micuti care, pana acum, erau obligati sa priveasca de pe margine cum ceilalti se joaca.

Primarul Cristian Popescu Piedone transforma locurile de joaca pentru a le face accesibile micutilor cu dizabilitati

Institutia condusa de Cristian Popescu Piedone este singura Primarie din Bucuresti care amenajeaza locuri de joaca pentru copiii cu probleme locomotorii. „Pana acum, nimeni nu s-a gandit la copiii cu dizabilitati, condamnati sa priveasca tristi de pe margine cum se joaca cei de varsta lor. Pentru mine, ei sunt normali si merita sansa de a avea o copilarie normala. In prezent, sunt in faza de rebrenduire a respectivelor aparate, acestea urmand a fi amplasate in locatii pe care le voi discuta cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4”, a declarat Piedone, pentru „National”.

Pentru finalizarea acestui proiect, Primaria Sectorului 4 va face urmatoarele schimbari:

– va amenaja rampe speciale, care sa faciliteze accesul micutilor in spatiul de joaca

– va schimba nisipul din toate locurile de joaca, pentru a-l inlocui cu tartan (in prezent sunt dotate cu tartan 125 de locuri de joaca, urmand sa mai fie dotate inca 64

– va amplasa aparate speciale, accesibile copiilor cu dizabilitati locomotorii.

Pe langa aceste modificari care se vor efectua in intregul Sector 4, Piedone este pe ultima suta de metri cu ineditul proiect „Oraselul copiilor”, care, intr-un timp record, a fost transformat radical. Chiar daca are sectorul cu cel mai mic buget, Cristian Popescu Piedone a reusit sa faca din „Oraselul copiilor” un adevarat parc de distractii, la standarde europene.

Care sunt punctele de atractie din „Oraselul copiilor”:

– carusel al carui punct maxim ajunge la 150 de metri

– doua piscine, plus doua bazine pentru adulti

-n plaja artificiala, cu sezlonguri

– fantana arteziana tip vulcan

– fortul de indieni si cowboy

– balansoare suspendate

– ecran cu apa dinamic de 12 metri, pe care vor fi proiectate jocuri de laser

–  gara moderna pentru trenuletul pentru copii

– castel la intrarea in parc

„Oraselul copiilor” va fi gata pana pe 1 Iunie, cand va fi oferit in dar, de ziua tuturor copiilor. „Avem unul dintre cele mai mici bugete  din Capitala. Cu un „pol” trebuie sa fac si investitii – piete, zone verzi, scoli, crese etc. – si protectie sociala si tot ce presupune dezvoltarea cel putin decenta a unei comunitati locale. E greu, dar nu imposibil! Important este sa vrei sa faci treaba”, a mai adaugat Piedone.

author avatar
Dan Bratu
674 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger