AcasăNewsLocuitorii Sectorului 2, scandalizati: Ontanu manjeste blocurile reabilitate in portocaliu

Locuitorii Sectorului 2, scandalizati: Ontanu manjeste blocurile reabilitate in portocaliu

Reprezentantii sectorului 2 al Bucurestiului se lauda ca lucrarile de reabilitare termica au fost reluate in forta. Sau cu forta, intrucat se „reabiliteaza” inclusiv tubulaturi de ghena si cosuri de fum scoase din uz, iar vopseaua oficiala a sectorului 2 este in ton cu draperiile salii de consiliu a primarului Ioan Neculai Ontanu.

Ontanu asorteaza culorile blocurilor din sectorul doi la draperiile sale
n Adam Gheorghe

Mai toti primarii de sectoare se lauda ca vor realiza reabilitarea termica a blocurilor gratis. Un bob zabava, am zice noi, deoarece acest „gratis” nu este nici pe departe gratuit, intrucat toti proprietarii de locuinte, masini, terenuri , firme etc platesc impozite cu toptanul la onor primaria de sector.

Portocaliu = politic corect

Ziarul NATIONAL a fost sesizat de un grup de cetateni, proprietari de apartamente in blocuri din zona Mihai Bravu, cu privire la decizia primariei conduse de Ioan Neculai Ontanu de a le vopsi blocul in culoarea portocalei. Cetatenii reclamau ca proiectul de reabilitare a fost aprobat cu folosirea unui numar de trei culori/nuante, pe baza documentatiei intocmite arhitectii de la Proiect Bucuresti. Problema este ca firma tocmita de Primaria Sectorului 2 sa reabiliteze unul dintre blocurile din zona a venit, ieri, sa vopseasca imobilul in portocaliu, culoare care nu figura in proiectul initial, cu justificarea „si-asa e  gratis, ce mai comentati?”. Cetatenii spun ca arhitectul primariei ar fi scris direct pe proiect, cu pixul, ce culoare (politic corecta) trebuie folosita: portocaliu, ca si draperiile de la sala de consiliu a primariei conduse de Ioan Neculai Ontanu. Dom’ primar, cine decide ce culori pot fi utilizate in sector? Doar dumneavoastra? Dar cetatenii nu au niciun cuvant de spus? A, doar la votare… OK. Dar iata raspunsul oficial de la Primaria sectorului 2: „Alegerea culorilor pentru blocurile reabilitate termic se face numai de catre specialistii in domeniu pentru pastrarea unui aspect unitar si civilizat al imobilelor din Capitala”. Cu alte cuvinte, profesionistii de la Proiect Bucuresti n-au trecere in fata „specialistilor in domeniu” agreati de primarie.

Lucrari inutile sau de mantuiala

Cat priveste calitatea lucrarilor de reabilitare, cetatenii reclama mari nereguli. Astfel, latura unui bloc din zona Mihai Bravu a fost „chelita” recent de vant, tencuiala si polistirenul fiind smulse de vijelie la etajul trei. Buna lucrare! La un alt bloc din zona, tubulatura ghenei (care este din tabla si trebuie schimbata periodic, deoarece rugineste) a fost mascata complet de „reabilitare”. Excesul de zel nu se opreste aici, intrucat muncitorii au tapetat cu polistiren inclusiv un cos de fum nefunctional de ani de zile. Halal lucrari avizate de Primaria sectorului 2, mester carmaciul!

Adam Gheorghe

author avatar
eNational
1.681 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger