AcasăNewsLocuitorii orasului Otopeni, umiliti de milionarul Nelu Iordache

Locuitorii orasului Otopeni, umiliti de milionarul Nelu Iordache

Nelu Iordache, care si-a umflat conturile cu 258 de milioane de euro pentru modernizarea unor strazi din orasul Otopeni, joaca sarabanda pe nervii localnicilor. Acestia sunt prizonieri in propriile case, stau cu gunoiul in curte, iar o plimbare banala pe strada se poate incheia oricand cu o tragedie, din cauza „capcanelor” nesemnalizate.

Nelu Iordache incaseaza 258 de milioane de euro, dar nu da doi bani pe oamenii din Otopeni

Afaceristul Nelu Iordache, despre care „National” a dezvaluit in luna aprilie ca a pus mana pe un contract de 258 de milioane de euro pentru modernizarea unor strazi in Otopeni, s-a vazut cu sacii in caruta si nu da doi bani pe lucrarile incepute in urma cu jumatate de an.

Utilajele din zona „Ferme” zac prafuite, in mijlocul strazii

„Din primavara, de cand au inceput sa sape aici, in cartierul „Ferme”, parca suntem sinistrati. Nu mai vine nici masina de gunoi. In ultimele saptamani am strans cativa saci cu gunoi si le-am dat foc in curte, pentru ca nu aveam unde sa-i duc. Unii arunca deseurile menajere la colt, de parca am fi in satele din varful muntelui, rupti de civilizatie. Mi-au trantit materialele de constructii in fata portii, mi-au stricat aleea de langa gard. E bataie de joc!”, ne-a declarat pensionarul Mihai Moldoveanu.

„E bataie de joc!”

Santul in care da la lopata muncitorul nu este prevazut cu grinzi de sustinere

Localnicul a marturisit reporterilor „National” ca  este convins ca acest cosmar nu se va termina prea curand, fiindca muncitorii lui Nelu Iordache nu au nici utilajele necesare, nici combustibil.

Pensionarul Mihai Moldoveanu a fost nevoit sa dea foc gunoiului in curte, fiindca masina firmei de salubritate nu mai ajunge la el

„Nici salariile nu si le-au luat unii dintre ei.

Patronul aduce mereu alti oameni. Primesc motorina cu portia de la firma. Se duc la benzinarie cu PET-urile, mai cumpara cativa litri… Ar fi trebuit sa le aduca motorina cu cisterna, nu sa-i trimita la benzinarie, sa cumpere cu bidonul. Asta nu este organizare, e bataie de joc”, a mai adaugat pensionarul.

Nereguli grave

Intersectiile din Otopeni au fost transformate in loc de depozitare a deseurilor

Jurnalistii nostri i-au gasit pe muncitorii lui Iordache tolaniti la umbra. Putinele utilaje aflate in zona „Ferme” zaceau prafuite, in mijlocul strazii. Un salahor dadea la lopata, anemic, intr-un sant adanc de trei metri.

 

Santul nu era prevazut cu niciun sistem de siguranta cu grinzi, omul putand fi inghitit oricand sub un mal de pamant. In 2009, din cauza unor asemenea nereguli grave, un muncitor a fost grav ranit iar alti trei au murit, in timp ce sapau un sant asemanator, pentru sistemul de canalizare al Pasajului Baneasa.

Muncitorii se odihnesc la umbra dupa 5 minute de munca istovitoare

 

De altfel, firma „Romstrade” nu a catadicsit sa asigure nici macar pietonilor podete sau sa semnalizeze gropile uriase sau puturile canalizarilor, iar un moment de neatentie l-ar putea costa viata pe un trecator care nu cunoaste zona ca in palma

Afacerist controversat

Nelu Iordache mai detine, pe langa firma „Romstrade”, compania aviatica „Blue Air”, implicata de-a lungul timpului in numeroase scandaluri. In urma cu doi ani, companiei i s-a cerut sa intre in procedura de insolventa. Aproape jumatate din cei 700 de angajati au ramas pe drumuri, iar firma a fost obligata sa vanda cinci din cele 15 aeronave. Adica o treime. In prezent, „Romstrade” este reclamata prin tribunale de zeci de firme care incearca sa recupereze bani de la Iordache. Cu toate acestea, milionarul incheie contracte publice pe banda rulanta. In numai cateva luni, i-au fost oferite contracte in valoare de 400 de milioane de euro pentru asfaltari. Cele mai multe au fost oferite de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Interesant este faptul ca seful CNADNR apare pe statul de plata al firmei „Romstrade”. Culmea, directorul CNADNR sustine ca nu are nicio legatura cu faptul ca a lucrat la „Romstrade”, sustinand ca a fost „un simplu angajat” al lui Iordache.

author avatar
Dan Bratu
3.095 afisari

1 COMENTARIU

  1. sa vina PUTIN macar 2-3luni sa faca putina ordine cu smecherii astia sa vedem daca au curaj sa sufle in fata lui

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger