AcasăNewsLocuitorii din zona Moldovei nu scapa de teama inundatiilor. O noua avertizare...

Locuitorii din zona Moldovei nu scapa de teama inundatiilor. O noua avertizare de la hidrologi

Daca zilele trecute fusese emisa o atentionare COD ROSU, prin care era anuntat un risc major de producere de inundatii in bazine hidrografice din Galati, de aceasta data specialistii au in vedere rauri din mai multe judete.

Doar ca riscul producerii unor fenomene periculoase este mai mic decat in cazul amintit, avand in vedere ca hidrologii au dat publicitatii o avertizare COD GALBEN. Vizate sunt, conform Institutului de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, raurile din bazinele hidrografice Barlad si afluentii, de pe raza judetelor Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati, precum si „afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului din judetele Neamt, Bacau si Vrancea”.

Avertizarea intra in vigoare duminica dimineata, la ora 9 si este valabila pana luni la aceeasi ora. Specialistii se asteapta sa apara „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice” amintite.

sursa foto: Facebook

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger