AcasăNewsLocuitorii din 144 de localitati nu au energie electrica din cauza viscolului

Locuitorii din 144 de localitati nu au energie electrica din cauza viscolului

(foto: realitatea.net)

Romanii din 144 de localitati au ramas pe intuneric dupa ce viscolul si ninsorile abundente au produs avarii serioase la sistemele de alimentare.

(foto: realitatea.net)

Potrivit Antena 3, in cursul zilei de joi, a avut loc sedinta comandamentului de iarna. Ministrul de Interne, Mircea Dusa, le-a cerut responsabililor din Ministerul Economiei si de la compania Electrica sa intervina pentru a rezolva problemele existente la sistemele de alimentare cu energie electrica.

„A aparut o problema deosebita in urma vantului de joi dimineata si din cursul noptii. Avem din nou 144 de localitati nealimentate cu energie electrica. Ii rog pe domnii de la Ministerul Economiei si pe cei de la Electrica sa faca eforturi deosebite sa nu ramanem iar cinci-sase zile cu localitati care nu sunt alimentate cu energie electrica”, a spus Mircea Dusa.

Din cauza viscolului, in multe localitati din estul tarii au fost rupte cablurile sau au cazut stalpii din reteaua de electricitate. Cel mai afectat este judetul Botosani. Pe langa problemele generate de lipsa curentului sunt si multe drumuri inzapezite, ceea ce ingreuneaza accesul echipelor de interventie care vor sa remedieze problema energiei electrice.

„Este o situatie deosebita la Botosani, sunt canale prin zapada cu margini de trei metri, dar nu este normal sa nu intervina celelalte utilaje. Eu ieri am fost in tot judetul Botosani si am vazut doua utilaje la operatorul ce are contract cu CNADNR. Facem eforturi cu masinile acestea pe care le avem, destul de vechi, cu frezele si dupa aceea nu se intervine pentru largirea drumului si imprastierea materialului antiderapant”, a mai adaugat ministrul de Interne.

author avatar
Andra Nesu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger