Cauta

Locomotiva unui tren care circula pe ruta Roșiori Nord – București Basarab a deraiat /Mai multe trenuri afectate

sursa foto - stiripesurse.ro

Probleme pe calea ferată, vineri dimineață, 22 decembrie, după ce locomotiva unui tren de călători a deraiat, la ieșire din stația Zăvestreni.

CFR Călători a anunțat că în cursul dimineții de vineri, 22 decembrie, la ieșire din stația Zăvestreni, în zona macazului, „s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roșiori Nord – București Basarab”.

„Călătorii sunt în afara oricărui pericol”

Călătorii sunt în afara oricărui pericol”, anunță sursa citată. Pasagerii vor fi preluați până la destinații „cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători”.

Compania precizează, totodată, că la fața locului s-au deplasat atât reprezentanții autorităților, „care anchetează cauzele producerii acestui accident conform reglementărilor în vigoare”, cât și echipa de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

„Circulația celorlalte trenuri este temporar întreruptă în zona afectată și se va desfășura, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, anunță sursa citată, într-un comunicat.

Sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staționează în gări

În tot acest context, CFR SA informează, într-un comunicat, că „traficul feroviar este întrerupt între Zăvestreni – Vadu Lat, unde în cursul acestei dimineți, în jurul orei 05:40, la ieșirea din stația Zăvestreni, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători), a deraiat de o osie, peste macazul 5/7,afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări)”.

Personalul de specialitate CFR se deplasează la fața locului pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a locomotivei.

„Sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației (72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614).

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

CFR SA vă asigură că toate intervențiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în zona respectivă, în condiții de siguranță”, anunță sursa citată.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • Exit mobile version