AcasăNewsLockdown total de Crăciun? Premierul Ciucă face anunțul! Noutăți legate de prelungirea...

Lockdown total de Crăciun? Premierul Ciucă face anunțul! Noutăți legate de prelungirea STĂRII DE ALERTĂ

Nicolae CiucaLockdown total de Crăciun? Premierul Ciucă a făcut anunțul momentului. Noutățile legate de prelungirea STĂRII DE ALERTĂ

Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă a anunțat, în urmă cu doar câteva momente, că starea de alertă va fi prelungită oficial vineri, 11 decembrie, în ședința de Guvern, care se desfășoară la Palatul Victoria.

„Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a spus Ciucă.

Premierul interimar a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern că s-a luat o decizie: „Domnul Raed Arafat a explicat deja în conferința de presă de aseară că nu se produc modificări față de hotărârea anterioară, excepție modul de transport în interior telecebinelor. Vom analiza proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a anunțat șeful Guvernului.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței este legat, potrivit premierului, de carantinarea unor localități ca urmare a creșterii cazurilor noi de infectare cu COVID-19.

„Deși avem o cifră constantă de pozitivivare, din discuțiile pe care le-am avut pe acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate. Situația este legată de creștere numărului de pozitivări la nivelul Capitalei. Este vorba de aspecte tehnice, așa că îl las pe domnul Arafat să prezinate elementele de anliză”, a mai spus Ciucă.

Situația în Capitală

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a detaliat situaţia în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti.
„La nivelul Bucureştiului, dacă luăm din data de 6 decembrie până în ziua de astăzi avem un număr de 9.070 de cazuri suplimentare care au apărut, până în ziua de ieri. Asta va înseamna că o să avem o presiune mai mare pe sistemul medical în zona Bucureştiului şi zonele probabil limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică.
Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie care probabil vom începe să o vedem în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. La nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat cu domnul prefect pentru intensificarea controalelor şi intensificarea măsurile de implementare a ce există acum în reglementările noastre”, a explicat Arafat.

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

Pe masa Guvernului se află 20 de proiecte de hotărâre, cel mai important fiind cel pentru adoptarea măsurilor pentru reducerea epidemiei de coronavirus în prelungirea stării de alertă.
  • PROIECT DE HOTĂRÂRE privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Proiectul poate fi consultat AICI

author avatar
Andreea Vlad
527 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger