AcasăNewsLocalitatea unde ultimul divorţ a avut loc acum 300 de ani

Localitatea unde ultimul divorţ a avut loc acum 300 de ani

Divorțurile sunt în top  în contextul actual. Cu toate acestea, în România există o localitate unde legământul căsniciei este făcut pentru toată viața. Este vorba despre o comună din Sibiu unde oamenii nu divorțează. Ultimul certficat de casătorie a fost desfăcut, juridic, acum 300 de ani.

Comuna Biertan din Sibiu este vestită în toată lumea pentru legământul sacru al căsniciei. Asfel că, cei care își ”leagă” sentimentele în acest loc nu vor mai fi niodată despărțiți. Care este explicația din spatele acestui mister? Legenda spune că în Biertan un singur cuplu a divorțat în ultimii 300 de ani. Fascinați de această poveste incredibilă mai multe publicații au venit la Biertan să afle ce se întâmplă în această localitate. “În mijlocul comunei există o biserică. În aceast lăcaș, într-unul dintre cele șapte turnuri, se găsește o cameră micuță, de dimensiunea unei cămări, în care toate cuplurile care aveau probleme în căsnicie veneau să și le rezolve, în trecut. Oamenii erau închiși acolo timp de șase săptămâni, de către preotul localității, și în toată această perioadă trebuiau să găsească o soluție pentru a-și salva căsnicia”. „Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță”, a declarat Ulf Ziegler, preotul actual al comunei Biertan.

author avatar
Ramona Feraru
979 afisari

1 COMENTARIU

  1. Feraru … eşti nebătută la cap exact CA COasa lu Ziegler.
    Să te luminez. Îți spune răspopitul ăsta câți s-au mai cununat în Biertan? Nu! Pentru că toți se duc dracu la oraș, la Mediaș sau dacă nu la Sighișoara.
    Și nu-ți mai spune răspopitu că povestea asta se aplica în toate satele cu comunitate săsească, nu doar la Biertan, și tot aveau loc separări, când sasul prost ca ăla de la Cotroceni o bătea pe Hilde până o băga la subsol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger