AcasăNewsLiviu Pleșoianu, vuvuzeaua Serviciilor sau goarna răsculaților?

Liviu Pleșoianu, vuvuzeaua Serviciilor sau goarna răsculaților?

Se va dovedi în timp cine stă în spatele mesajelor “independentului” Pleşoianu

Pentru toți cei cărora limbajul Vioricăi Dăncilă le violează sentimentul, discursul lui Liviu Pleșoianu este nectarul naționalismului rătăcit în vremuri de hinghereală progresistă. Pata de culoare a PSD-ului vorbește ca nimeni altul și o face tare, apăsat și fără frică. Un politician atipic, să recunoaștem – creștin-ortodox asumat și patriot declarat, foarte bun orator, are în sânge trufia dacului, iar asta îl face periculos pentru alegerile prezidențiale. Vrea la Cotroceni, însă nu sunt mulți cei care cred în el, ba unele bârfe de oraș șoptesc că Pleșoianu doar interpretează un rol. Cel al naționalistului, evident, fără distribuție pe scena politică în ultimii ani.

Se va dovedi în timp cine stă în spatele mesajelor independentului Pleşoianu

Aproape că nu există discurs în care Liviu Pleșoianu să nu atingă coarda sensibilă a naționalismului. Cuvântarea lui este despre români și pentru România, cere demnitate și respect din partea Occidentului, căruia îi reproșează dublul standard aplicat în relațiile (comerciale, economice, sociale etc) cu statele centrale și est-europene. „Voi candida ca independent, cu susținerea tuturor celor care cred în acest mesaj! La 30 de ani de la Revoluție, fie să triumfe curajul, nu frica, fie să triumfe dreptatea, nu injustiția, fie să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată, fie să triumfe România, nu… «Românica»!”. Cam toate mesajele lui Pleșoianu sunt săgeți spre inimile românilor, frazele au substanță și lovesc în orgoliul terfelit al cetățenilor: „Voi candida din partea oamenilor care au crezut în posibilitatea de a ne ridica din genunchi (nu de a lustrui fericiți pantofii altora); de a avea o justiție adevărată (nu una care distruge sufletul unui copil târându-l pe jos la propriu); de a reașeza România în destinul său de țară menită să creeze punți între țări (nu de stat vasal mulțumit să fie mereu mutat de alții pe o tablă de șah ce nu-i aparține); de a reașeza ființa omenească în centru și de a reumaniza profund societatea, politica, educația, relațiile de muncă; de a face politica Omului Liber (nu de a fi marioneta unor grupări, interne sau externe, de interese economice sau politice, din zona ieșită din matcă a serviciilor sau a altor organizații metastatale); de a prețui rădăcinile spirituale și culturale ale acestui neam (nu de a deveni clone lipsite de identitate proprie încolonate spre prăpastia așa-zisului «progresism»)”.

Acest partizan al unității tuturor românilor să fie, oare, un simplu actor care a învățat pe de rost niște replici scrise de alții și acum le recită mecanic? Și, dacă-i așa, atunci ce fel de actor este Liviu Pleșoianu? Un Zelenski de Dâmbovița crescut și propulsat pentru a da la momentul potrivit asaltul final asupra Palatului Cotroceni? Sau un Bobonete bun doar de pansat serile plicticoase, când nu e niciun meci la televizor și te mai și stresează nevasta cu discuții despre soarta crudă a delfinilor?

Dacă Pleșoianu este actor, înseamnă că în spatele ascensiunii sale stă un regizor de primă mână, care dispune de toate resursele necesare pentru a ieși pe piață cu un adevărat blockbuster. În acest caz, ar fi interesant de aflat ce casă de producție investește într-un pesedist care joacă rolul politicianului preocupat de soarta cruntă a națiunii române.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.948 afisari

12 COMENTARII

  1. Nici vuvuzea. Nici goarna rasculatilor. Plesoianu nu are păpușar. Nici regizor. Nici textier. Are toate vorbele la el. Întotdeauna. Fără foi. Fără prompter. Încă de la început. Discursul lui nu este de condamnat. Din contră . Și el nu joacă un rol. În asta crede. În ce spune. Este o voce care merită luată în seamă. Mai ales azi. În marasmul jocurilor de culise.

  2. dintre cei care fac politica este singurul care vorbeste in „limba” miintii /inimii mele

  3. Credeti intr-adevar ca romanii au decazut in asa hal incat sa nu fie deranjati de ridicolul in care se zbate Dancilă?! Vedeti, domnule Cezar,in tara asta au aparut, la intervale mari de timp,romani-pur sange,convingatori si determinati,care n-au dat bir cu fugitii la auzul primei barfe de oraș. Spuneti ca Plesoianu recită,dar puteti sa-mi oferiți un singur argument in sustinerea acestei afirmatii? Noi,romanii astia multi,care n-am plecat sa spalam picioarele Europei,asteptam demult sa apară cineva care sa ne atingă coarda sensibilă,care sa ne vorbească de patriotism si adevaratele valori. Dezamăgirile ultimilor multi ani sa ne fi schilodit intr-atat incat sa nu mai avem macar disponibilitatea unui vot de incredere,inainte de a decide unde punem stampila pe buletinul de vot?! Avem nevoie de speranță si Plesoianu e singurul exponent al acesteia. Cum altfel credeti ca ar putea-o materializa,altfel decat de la Cotroceni? Suntem atat de satui de molustele deghizate in politicien,incat un Plesoianu e exact gura de aer de care aveam nevoie pentru a nu ne îneca in propria lehamite. Dacă joacă un rol,înseamnă ca e rolul vieții lui. Se pliază perfect. Insa nu cred ca cineva poate interpreta atat de bine ceva ce nu simte cu adevarat. Oameni perfecti nu există, iar lui Plesoianu tocmai va dtraduiti sa-i depistati imperfecțiunile.

  4. Modul in care înțelegeți sa aruncati in derizoriu un politician atipic,ma face sa pun sub semnul intrebarii buna credință si impartialitatea de jurnalist.
    Acest om a fost mereu consecvent in afirmatii,inca de cand a câștigat concursul la Antena3. De vreo doi ani sustine ca va candida la prezidentiale, cu sau fără PSD-ul din care inca face parte, si iată ca o va face.
    Cei carora le dă frisoane,credeti-ma,au toate motivele sa treacă pe antipiretice.
    E atât de greu de inteles ca poporul,in marea lui majoritate,nu-si mai regaseste idealurile in actiunile celor care populeaza actualul esichier politic?! Ca vrea ceva care sa nu insemne plecaciuni si stat in genunchi?!

  5. Nicholas Cezar,cu acest articol lipsit de impartialitatea jurnalistica, ne jignesti inteligenta,drept pt care nu-i voi da share ! Sper sa revii la matca, pt ca ,eu chiar ti-am citit toate articolele de cand scrii la National (de foarte putin timp ).

  6. Domnule Cezar, esti jenant. Nu ai adus niciun argument in probarea teoriilor dumitale. Ai amestecat intr-un mojar postarea lui Plesoianu, cu supozitii nesustinute si idei mai mult ca sigur sugerate de altii. Scopul este evident, apararea Vioricai Dancila prin denigrarea lui Plesoianu. Imi pare rau, dar nu e jurnalism, ci o comanda venita dumneata stii de unde. „Goarna rasculatilor”? Toti cei care vedem Romania prin ochii lui Plesoianu suntem rasculati? Impotriva cui si cu ce tel? Ti-ai prins degetele in titlu si, desi nu e de fala, asta ne bucura. Incepi sa-ti arati adevarata fata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger