AcasăNewsLiviu Dragnea, un baronas care s-a visat rege

Liviu Dragnea, un baronas care s-a visat rege

Klaus Iohannis si Liviu Dragnea, doi ”boiernasi” de tara, au ajuns sa joace turca cu Romania intreaga

Dupa ce si-a zdrobit la un scor de maidan adversarii si parea ca va domni netulburat cel putin patru ani de zile, PSD si-a dat singur cu ghioaga-n cap.

Klaus Iohannis si Liviu Dragnea, doi ”boiernasi” de tara, au ajuns sa joace turca cu Romania intreaga

La doar doua luni de la castigare en fanfarre a alegerilor parlamentare se vorbeste despre spargerea PSD-ului. Si nu degeaba, date fiind protestele care nu mai contenesc si obiceiul multor politicieni romani de a sari din barcile care incep sa ia apa. De aceasta data, se vorbeste despre 10 – 14 parlamentari pesedisti care ar intentiona sa paraseasca partidul condus de Liviu Dragnea si sa devina ”independenti” vezi Doamne. Titulatura care innobileaza de fapt mercenariatul politic, ”independentii” ofertandu-si in realitate serviciile cui da mai mult. Iar in cazul PSD-ului exista banuieli ca social-democratii marcati de proteste si-ar fi negociat deja viitorul cu Iohannis si ai lui. Care, realizand ca PSD este un elefant imposibil de doborat de soricei gen PNL si USR, au decis sa forteze prin orice mijloace spargerea lui, implicit doborarea lui Liviu Dragnea. Devoratori de lideri prin definitie (Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana si Victor Ponta stau marturie), pesedistii sapa acum cu entuziasm groapa lui Dragnea. Iar unii i-au si gasit inlocuitor: pe Ana Birchall, considerata de ei a fi noua starleta a PSD. Pana sa reactioneze prima detinatoare a titlului, Gabriela Firea, important ar fi sa intelegem cum s-a putut ajunge aici. Respectiv cum este posibil ca partidul cel mai important sa-si darame singur soclul imediat dupa o victorie covarsitoare si sa ajunga in pragul ruperii in timp ce este la putere – situatie care contrazice flagrant toate regulile jocului politic.

Iohannis si Dragnea, doi lideri veniti de la tara

Una dintre explicatii vizeaza lipsa de anvergura a liderului Liviu Dragnea. Foarte bun in rolul de baron al Teleormanului (unul dintre cele mai sarace judete), Dragnea a dat chix in rol de rege. A tratat Romania intreaga ca pe Teleormanul sau natal, crezand ca zambetul pe sub mustata si smecheria de provincial cu cheag sunt suficiente pentru a-i pune pe romani in fund. Cata vreme nu a iesit din vorba consultantilor straini, Dragnea a fost impecabil, motiv pentru care PSD a si castigat cu un scor zdrobitor alegerile. Lasat in boii lui, Dragnea a revenit la manierele de taran ajuns si politician de rangul doi uns cu toate alifiile, dar numai in administratia locala. Doar atat, dovada gafele facute atunci cand a avut pe mana partidul si guvernul. Gafa monumentala facuta de Dragnea doar pentru a scapa cat mai repede de problemele sale penale risca sa indoaie pentru multa vreme PSD-ul. Si asta pentru ca Dragnea nu a reusit, prin celebra ordonanta 13, decat sa reactiveze sentimentele antipesediste ale unei mari mase de romani. O masa scoasa din joc de impotenta dovedita de PNL dar trezita la viata, intr-o maniera de-a dreptul sinucigasa, chiar de PSD! Cum asemenea prostie crasa nu s-a mai vazut fie si pe malurile Dambovitei, nimeni nu intelege ce i-a manat in lupta pe pesedisti. Nici macar conflictele interne si dorinta unora de a scapa de Dragnea nu sunt argumente cata vreme solutia aleasa se poate solda cu scindarea partidului si cu pierderea guvernarii. Rau pentru Romania toata este ca principalii combatanti nu sunt obisnuiti cu mari batalii politice, motiv pentru care lucrurile tind sa scape de sub control. Si Iohannis si Dragnea sunt doi oameni politici de la tara, nedati cu jocuri de anvergura si incapabili sa respecte regulile unui joc pe care nu-l cunosc. ”Marii” nostri oameni politici stiu doar sa joace miute sau lapte gros si asta in timp ce Uniunea Europeana sta sa scrape, SUA a luat-o pe aratura, Rusia a pus din nou pleoapa pe noi iar Ungaria isi deseneaza o harta cu Transilvania inclusa. Toata lumea normala la cap sta cu ochii pe reimpartirea sferelor de influenta si incearca sa negocieze o solutie cat mai buna fiecare pentru tara lui, noi tinem scorul prostiilor facute de Iohannis si de Dragnea iar la final o sa ne plangem ca nu am avut noroc. Ma rog.

author avatar
Simona Badulescu
1.135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger