AcasăNewsLiviu Dragnea, reacție după ce Tribunalul București a amânat decizia privind eliberarea...

Liviu Dragnea, reacție după ce Tribunalul București a amânat decizia privind eliberarea condiționată

Liviu DragneaLiviu Dragnea, reacție după ce Tribunalul București a amânat decizia privind eliberarea condiționată

Tribunalul București avea programat miercuri, 26 mai, un nou termen în dosarul în care Liviu Dragnea contesta hotărârea prin care Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată.

Magistrații au amânat decizia privind eliberarea sa condiționată. Pronunțarea se va face joi, la fix doi ani de când fostul lider a intrat după gratii în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea condamnă „abuzurile în 9 luni de zile”

Liviu Dragnea a spus miercuri, în faţa judecătorilor, la audierea prin videoconferinţă, că a îndurat „toate abuzurile în 9 luni de zile” şi nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat.

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a declarat fostul social-democrat.

Avocata lui Dragnea: „Șansele să fie eliberat sunt de 100%”

Avocata Flavia Teodosiu a declarat în fața jurnaliștilor că șansele ca Liviu Dragnea să fie eliberat mâine sunt de 100%, fiind îndeplinite toate criteriile prevăzute de lege.

„Am decis să fac o solicitare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii. Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației.

Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond. Eu am făcut toate apărările. Instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european”, a spus Flavia Teodosiu.

Întrebată ce șanse sunt ca Liviu Dragnea să fie eliberat joi, Teodosiu a răspuns: „În mod normal, după părerea mea, șansele sunt de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană”.

author avatar
Andreea Vlad