AcasăNewsLiviu Dragnea: Primarii si sefii de CJ sa nu raspunda penal pentru...

Liviu Dragnea: Primarii si sefii de CJ sa nu raspunda penal pentru neregulile din activitatea lor!

Vicepremierul Liviu Dragnea este de parere ca primarii si sefii de Consilii Judetene nu ar trebui sa mai raspunda penal pentru semnaturile puse pe actele care prezinta nereguli.

„Daca un primar semneaza autorizatii de constructii, in stanga pe autorizatie semneaza secretarul primariei, in dreapta semneaza arhitectul sef. Un primar nu este obligat nici de Constitutie, nici de legislatie sa fie arhitect si jurist, si inginer constructor, sa aiba nu stiu ce specializari, el poate sa fie si cu liceul. Daca poporul are incredere in el, este votat. Daca secretarul semneaza in stanga, asta ii spune primarului ca din punctul de vedere al respectarii legii toata documentatia care sta la baza emiterii autorizatiei de constructie este in regula. Daca arhitectul semneaza in dreapta, acea semnatura ii spune primarului ca toate prevederile legale din domeniul disciplinei in constructii, urbanismului sunt in regula si toate conditiile au fost indeplinite”, a explicat presedintele executiv al PSD, citat de Evenimentul Zilei.

Dragnea a subliniat ca nu primarul este cel care trebuie sa raspunda in cazul in care apar reclamatii cum ca acea autorizatie a fost emisa cu nerespectarea legii.

„El nu trebuie sa aiba capacitatea, expertiza necesara pentru a verifica daca toate documentele sunt legale. Daca functionarii publici care vin la serviciu si au dat concurs pe anumite domenii de specialitate trebuie sa isi asume si raspunderea. Daca toate structurile din primarie ii spun ca este in regula, atunci de ce trebuie sa raspunda primarul?”, a mai precizat vicepremierul.

In prezent, urmare a unui proiect initiat de senatorii PSD Gabriela Firea si Darius Valcov, primarii si sefii de CJ pot oricum sa-si delege semnatura – si implicit raspunderea – specialistilor in domeniu din cadrul institutiei. Proiectul, care modifica legea administratiei publice locale, a intrat deja in vigoare, in forma Legii 20/2014.

Foto: ziuateleormanul.ro

author avatar
Alina Costache
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger