AcasăNewsLiviu Dragnea: Orasul Brezoi risca sa fie maturat de ape. Nu am...

Liviu Dragnea: Orasul Brezoi risca sa fie maturat de ape. Nu am spus ca sa nu panicam

Ploile abundente si inundatiile severe din ultimele zile ar fi putut matura orasul valcean Brezoi, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, care a precizat ca situatia a fost tinuta sub control de specialistii de la Hidroelectrica si de la Apele Romane.

„A fost un caz special la barajul de la Bradisor, la 20 de km in amonte de Brezoi, in care daca cei de la Apele Romane si cei de la Hidroelectrica nu lucrau impreuna sa gaseasca nivelul optim de deversare ca sa si reziste barajul, dar si sa tina sub control nivelul debitului care merge in aval, orasul Brezoi putea sa fie maturat. N-am dat atunci informatia si nu voiam sa panicam, dar daca am fi ajuns in situatia in care constatam ca acolo nu mai puteau fi tinute lucrurile sub control, orasul Brezoi ar fi putut fi evacuat”, a declarat Dragnea, citat de b1.ro.

Vicepremierul a mai precizat ca, la solicitarea primului ministru, se analizeaza posibilitatea schimbarii legii care vizeaza asigurarea locuintelor, in contextul in care multe dintre casele afectate de inundatii nu erau asigurate.

„Si daca ar vrea sa faca asigurari, nicio companie nu asigura o casa de paianta.(..) Am vorbit cu prim ministrul, care ne-a cerut sa modificam legea”, a afirmat Dragnea.

author avatar
Alina Costache
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger