AcasăNewsLiviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, la un an de inchisoare cu suspendare.

Astfel, Liviu Dragnea a fost gasit vinovat de fraudarea Referendumului din 2012, organizat pentru demiterea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu.

Liviu Dragnea a fost gasit vinovat, astfel, de punerea la cale a unui mecanism amplu pentru fraudarea referendumului.

Oamenii legii sustin ca Dragnea si-a folosit influenta pentru a-i scoate pe oameni la vot si pentru a-i determina pe unii politicieni locali de a comite mai multe infractiuni. De asemenea, Dragnea a pus baza unui amplu proces de „turism electoral”.

Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este una definitiva, ea putand fi contestata de ambele parti. Cel mai probabil, Liviu Dragnea va solicita achitarea, in timp ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie vor continua sa ceara maximul pedepsei, respectiv cinci ani de inchisoare cu executare.

De remarcat ca Liviu Dragnea a anuntat, inaintea de stabilirea verdictului, ca isi va da demisia din toate functiile detinute in Guvern si in Partidul Social Democrat, in cazul in care instanta il va gasi vinovat.

Adriana Vespe si Daniela Vladut, alte doua personaje din dosar, au fost condamnate la cate doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Marius si Simona Predut si-au recunoscut vinovatia inca de la termenul din februarie si au fost condamnati la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare. Ceilalti inculpati implicati in dosar au fost achitati.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger