Tot mai multe „viespare” apar in organizatiile teritoriale ale Partidului Social Democrat, insa culmea este ca nu toate au la baza nemultumirile legate de intocmirea listelor electorale. Pentru ca, in timp ce unii „baroni” se plang ca nu au mai prins locuri elegibile pentru „sagetile” lor, chiar si in structura centrala a celui mai mare partid al tarii au ajuns sa se susoteasca acuze de tradare la adresa presedintelui Liviu Dragnea.
Cel care nu este banuit atat de non-combat, cat de faptul ca si-ar fi negociat in mare secret o retragere discreta din politica, la ceva vreme dupa alegerile parlamentare. Iar in schimbul unei atitudini ceva mai „pacifiste” fata de fortarea acordarii unui nou mandat actualului premier tehnocrat, Dragnea ar fi pus o singura conditie. Si anume primirea, pentru unul dintre oamenii sai de incredere, a conducerii viitorului Fond Suveran de Investitii, care ar urma sa se infiinteze in curand si care ar reprezenta o adevarata „fabrica de bani” pentru cei care ar urma sa exercite controlul politici asupra acestuia.
45 de miliarde
Astfel, surse de la varful PSD sustin ca in ultima vreme presedintele Liviu Dragnea nu mai este atras atat de lupta politica pentru impunerea cu orice pret a unui guvern pesedist, cat de accelerarea proiectului de infiintare a unui asa-numit Fond Suveran de Investitii. Si chiar daca liderul liberal Catalin Predoiu l-a acuzat public ca i-a furat aceasta idee, Dragnea ar fi de neclintit. Iar incapatanarea sa ar fi explicata prin faptul ca, in urma medierii unor grupuri transpartinice de interese, s-ar fi stabilit ca viitorul fond sa intre in sfera de influenta a actualului presedinte pesedist. Si pentru a intelege mai bine miza acestui proiect, este suficient sa amintim ca Dragnea i-a si calculat deja valoarea, estimand ca fondul ar strange nu mai putin de 45 de miliarde de lei din participatiunile pe care statul le detine la 200 de companii profitabile. Asa ca, daca fondul ar urma sa functioneze sub control politic, cum prevede proiectul PSD, este clar ca adminstrarrea acestuia chiar ca ar putea reprezenta cea mai profitabila afacere din Romania zilelor noastre, pe langa care activitatea politica aducatoare de „belele” juridice nu ar mai reprezenta o atractie chiar atat de mare.