AcasăNewsLiviu Dragnea, impresarul Alinei Bica pentru o manevra cu Ioan Niculae!

Liviu Dragnea, impresarul Alinei Bica pentru o manevra cu Ioan Niculae!

Dupa ce arestarea Alinei Bica a socat nu doar o tara intreaga, dar si opinia publica internationala, iata ca procurorii Laurei Codruta Kovesi reusesc sa dea o noua lovitura, dupa ce au aparut informatii cu privire la alte dosare penale ce sunt pe cale de a fi deschise de catre DNA pe numele fostei sefe a DIICOT.

Alina Bica a fost arestata pentru fapte de coruptie

Astfel, intr-o ordonanta de disjungere a cauzei, aparuta in presa, procurorii DNA aduc acuze de o gravitate fara precedent atat Alinei Bica, cat si unor importanti oameni de  afaceri ca Ioan Niculae, Ovidiu Tender sau Bogdan Buzaianu, care ar fi beneficiat de serviciile de trafic de influenta ale fostului procuror sef al DIICOT. Ceea ce atrage insa atentia este referirea la vicepremierul Liviu Dragnea, cel caruia Ioan Niculae i-ar fi oferit o „atentie” de nu mai putin de 3,5 milioane de euro pentru a interveni pe langa Alina Bica in vederea prelungirii unei anchete a DIICOT pana la prescrierea infractiunii comise.

A cerut oprirea anchetei!

Liviu Dragnea, acuzat ca facea trafic de influenta pe langa sefa DIICOT

Astfel, dupa cum sustin procurorii DNA, afaceristul Ioan Niculae a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru a interveni la sefa DIICOT pentru tergiversarea solutionarii unui dosar care il privea pana la aparitia prescriptiei. Iar Alina Bica nu doar ca le-ar fi facut pe plac, dar chiar ar fi intervenit la nivelul procurorului de caz, cerandu-i acestuia sa opreasca investigatiiile pe care le derula in legatura cu utilizarea unui numar de telefon pe care il folosea Liviu Dragnea. Drept recompensa, pe langa o parte din banii primiti, „vicepremierul impresar” i-ar fi promis Alinei Bica postul de procuror general al Romaniei, pe care l-ar fi putut obtine pentru ea cu sprijinul financiar al lui Niculae!

Excursii in Dubai

Ioan Niculae a oferit 3,5 milioane de euro pentru a scapa de un dosar

Din probele adunate de catre procurori reiese ca nu doar Alina Bica, dar si consilierii acesteia executau ordinele unor importanti oameni de afaceri precum Ovidiu Tender sau Bogdan Buzaianu. Astfel, Bica si consilierul acesteia Florin Ionut Mihailescu ar fi obtinut un teren in schimbul formularii unei aparari faborabile. In schimb, Bogdan Buzaianu i-a oferit unui alt consilier al Alinei Bica, Mihail Udroiu, o excursie de lux in Dubai pentru eliberarea unui document favorabil firmei Energy Holding.

author avatar
Toni Matei
2.041 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger