AcasăNewsLiviu Dragnea foloseste „baroni acoperiti”!

Liviu Dragnea foloseste „baroni acoperiti”!

Politician, dar mai ales om de afaceri pragmatic, Liviu Dragnea si-a dat seama ca dosarul TelDrum ii atarna de cariera ca o adevarata ghiulea. Asa ca s-a „desolidarizat” peste noapte de firma sa de casa, incercand, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa alunge orice suspiciune ca s-ar mai afla in spatele respectivei societati. Firma care, atata amar de vreme, aproape ca a avut exclusivitate pe contractele cu oficialitatile locale din judetul Teleorman.

Dragnea cauta noi metode de a alunga suspiciunile procurorilor

Cum insa, odata naravit la atat de banoasele contracte cu statul, este prea greu sa te dezbari de aceasta favoare, Dragnea pare sa fi gasit o solutie ingenioasa prin care sa impace si „capra si varza”. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, apeleaza la ajutorul altor baroni pesedisti. Care, nu neaparat din generozitate, ci in schimbul unor comisioane deloc de neglijat, pun la dispozitie propriile firme de casa din „feudele” pe care le conduc pentru castigarea pe banda rulanta a celor mai profitabile contracte pentru lucrari de canalizare sau refaceri ale infrastructurii.

Interes maxim

Lucrarile de reabilitare a infrastructurii sunt cele mai banoase

Deci, cel putin aparent, Liviu Dragnea pare sa fi sarit, in ultima vreme, din orice schema a contractelor cu statul. Totusi, mai multe informatii ajunse in posesia procurorilor ii fac pe acestia sa creada ca, in tot acest timp, noul presedinte interimar al PSD isi rade pur si simplu de ei, pe sub mustata. Mai ales ca exista suspiciuni ca, desi firme „satelit” castiga contractele cu dedicatie, lucrarile le fac tot cei de la TelDrum, societate care pune la bataie proprii oameni, utilajele si materialele necesare. De ce? Raspunsul, probabil, nu este chiar atat de greu de ghicit. Cert este insa ca, de exemplu, dupa ce au monitorizat modul in care schema „Spring” a functionat de minune in efectuarea lucrarilor de construire a caminelor de apa, structurile se arata acum cel putin la fel de atente si cu ceea ce se intampla prin alte zone ale tarii. Cunoscute, la randul lor, drept fief-uri traditionale ale baronilor pesedisti. Mai ales ca, dupa cum sustin sursele noastre, de exemplu insusi Liviu Dragnea s-ar arata extrem de interesat de stadiul lucrarilor de refacere a drumurilor judetene efectuate cu „Consola” prin Vrancea. Si cum multi dintre bietii muncitori care ar accepta oprice ca sa castige o paine habar nu mai au pentru ce firma lucreaza de fapt si de catre cine sunt platiti, situatia ar putea deveni una de-a dreptul exploziva.

author avatar
Catalin Tache
1.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger