AcasăNewsLiviu Dragnea asteapta cu emotie verdictul din dosarul "Referendumul"

Liviu Dragnea asteapta cu emotie verdictul din dosarul „Referendumul”

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor anunta, vineri, verdictul din dosarul „Referendumul”.

Peste 70 de persoane sunt acuzate de comiterea mai multor infractiuni la Referendumul din 2012, organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Personajul principal al dosarului este Liviu Dragnea, actualul ministru al Dezvoltarii. Lider al Partidului Social Democrat, Dragnea este acuzat ca s-a folosit de influenta sa si a pus la cale un sistem pentru a obtine foloase necuvenite, respectiv cvorumul necesar pentru demiterea presedintelui. Printre altele, Dragnea este acuzat ca turism electoral si ca si-a folosit influenta pentru a-i convinge pe oameni sa voteze de mai multe ori, pentru a frauda Referendumul.

Conform stiripesurse.ro, procurorii anticoruptie au solicitat inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, iar ministrul Dezvoltarii sustine ca „sunt nevinovat, dar astept cu emotie verdictul magistratilor”.

Dragnea se teme ca rivalii politici vor influenta votul magistratilor si spune ca „daca voi fi declarat vinovat, se creaza un precedent periculos pentru ca in momentul acela nimeni nu va mai avea curaj sa mai faca o campanie electorala”.
Intr-un final, Liviu Dragnea si-a amenintat voalat rivalii precizand ca „am asteptat doi ani si jumatate si m-am abtinut de la comentarii. Mai stau pana vineri si dupa decizia de vineri o sa spun tot”.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger