AcasăNewsLiviu Dragnea, acuzat de Curtea de Conturi ca a "papat" ilegal 150...

Liviu Dragnea, acuzat de Curtea de Conturi ca a „papat” ilegal 150 de milioane de lei

Un control efectuat de inspectorii de la Curtea de Conturi a scos la iveala nereguli majore petrecute la Ministerul Dezvoltarii, respectiv in „ograda” condusa de Liviu Dragnea.

Conform reprezentantilor Curtii de Conturi, Ministerul Dezvoltarii a fost, in 2013, principalul beneficiar al fondului de rezerva al Guvernului. Liviu Dragnea este acuzat ca a cheltuit ilegal, in 2013, circa 150 de milioane de lei, respectiv 40% din fondul de rezerva al Guvernului.

In plus, se remarca faptul ca institutia condusa de Liviu Dragnea a folosit mijloacele electronice pentru procedurile de achizitii publice directe de doar 20,4%, fata de un minim de 40%, asa cum prevede legea.

Potrivit auditului realizat de inspectorii de la Curtea de Conturi, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii au obtinut mai multe sume de bani in baza unor fundamentari si solicitari intocmite fara respectarea prevederilor legale.

Mai mult, b1.ro anunta ca reprezentantii Ministerului Dezvoltarii sunt acuzati ca au alocat 10,2 milioane de lei pentru proiectarea a 60 obiective de investitii ce priveau reabilitarea unor drumuri din Buzau si Vrancea. In cele din urma nu s-au mai contractat lucrarile de executie, astfel ca banii respectivi au fost pierduti.

Nu in ultimul rand, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii sunt acuzati ca au alocat 944.000 lei pentru decontarea unor lucrari executate in anii anteriori fara a se verifica daca documentele transmise de beneficiari se refera strict la perioadele prevazute in contractele de finantare.

author avatar
Cristi Ionita
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger