AcasăNewsLiviu Dragnea: “Sunt surprins ca descentralizarea a fost declarata neconstitutionala!”

Liviu Dragnea: “Sunt surprins ca descentralizarea a fost declarata neconstitutionala!”

Dupa ce CCR a decis, vineri, in unanimitate, ca legea descentralizarii este neconstitutionala, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca este surprins de aceasta veste, subliniind ca asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale.

„Astept motivarea Curtii Constitutionale sa vedem care sunt motivele pentru care legea a fost declarata neconstitutionala, sa vedem daca e declarata neconstitutionala in totalitate sau in parte si vom actiona in consecinta”, a spus Dragnea, citat rtv.net.

De asemenea, vicepremierul a precizat ca e surprins de decizia Curtii Constitutionale si ca asteapta motivarea deciziei acesteia inainte de a hotara cum vor reactiona. „Sigur ca sunt surprins. Daca se declarara in totalitate neconstitutionala, practic de aici s-ar putea intelege ca Romania nu mai are dreptul sa se descentralizeze, asa cum se intampla in Europa. Dar as vrea totusi sa vad motivarea Curtii si atunci voi avea o reactie mai aplicata”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citeste si:

Curtea Constitutionala a decis, vineri, ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii descentralizarii in 19 noiembrie 2013. Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, anunta atunci ca domeniile care ar urma sa fie descentralizate, ca si competente, atributii si institutii, sunt sanatatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul si sportul, autorizarea si clasificarea in turism, cluburile si bazele sportive, taberele scolare, precum si competentele teritoriale legate de pescuit. In urma procesului, aproximativ 14.000 de oameni ar urma sa lucreze in institutiile descentralizate, fiind preluati din subordinea ministerelor, cu toate drepturile actuale si cu cheltuielile de personal aferente, la institutiile descentralizate care vor intra in subordinea autoritatilor locale, a mai precizat Dragnea.

author avatar
Alina Costache
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger