AcasăNewsLivia Stanciu, despre afirmatiilor lui Bercea Mondial: E un atac la independenta...

Livia Stanciu, despre afirmatiilor lui Bercea Mondial: E un atac la independenta justitiei

Sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a declarat ca acuzatiile aduse de Bercea Mondial, care sustine ca o parte din banii dati pentru a scapa de inchisoare au ajuns la seful DNA si la presedintele ICCJ, sunt un atac la independenta justitiei.

„Se urmareste decrebilizarea mea ca persoana si ca presedinte al Curtii Supreme. Nu ma intimideaza asemenea lucruri, dimpotriva ma intaresc”, a declarat Livia Stanciu pentru Gandul.

Consiliul Superior al Magistraturii cere Inspectiei Judiciare sa faca verificari in vederea apararii independentei justitiei. Anuntul CSM vine la o zi dupa ce, aflat in duba care il ducea la DNA, Bercea Mondial a sustinut ca o parte din banii pe care i-ar fi dat pentru a scapa de inchisoare ar fi ajuns la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si la presedintele ICCJ, Livia Stanciu.

„CSM, asa cum prevede legea, a avut reactia si a iesit cu acel comunicat de presa. A sesizat corect si din oficiu. Eu intentionam sa fac o cerere pentru apararea reputatiei profesionale si pentru apararea independetie Justitiei. Atacul este la independenta Justitiei, la adresa institutiei pe care o reprezint si la adresa mea ca persoana. CSM a avut o reactie imediata si mi s-a parut corect sa se procedeze asa. S-a sesizat Inspectia Judiciara care va verifica acest aspect. Parchetul de asemenea care este organul abilitat va efectua cercetarile necesare”, a mai spus presedinda ICCJ, Livia Stanciu.

”Este inadmisibil ce se intampla, iar afirmatiile facut sunt de o gravitate extraordinara. In primul rand sunt atacuri la adresa institutiei si se urmareste decrebilizarea mea ca persoana si ca presedinte a Curtii Supreme. Nu ma intimideaza asemenea lucruri, dimpotriva ma intaresc”, a subliniat Stanciu.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger