AcasăNewsLitoralul românesc, gol în plin sezon estival! Spre ce destinații se îndreaptă...

Litoralul românesc, gol în plin sezon estival! Spre ce destinații se îndreaptă românii

litoral

Deși suntem în plin sezon estival, stațiunile sunt cam goale. Turiștii sunt dezamăgiți nu doar de prețurile mari, ci și de condițiile pe care le oferă litoralul românesc.

Tot mai mulți români au început să aleagă vacanțele în străinătate în detrimentul celor din țară. Printre destinațiile favorite sunt Turcia și Grecia.

Destinațiile favorite sunt Turcia și Grecia

Mulți aleg variante all inclusive și ultra all inclusive.

„Majoritatea românilor pentru sezonul estival din 2023 încă optează pentru vacanțele din România, dar sunt orientați și către cele externe, către Turcia și Bulgaria.”, a declarat Mihaela Tănase, administrator de agenție de turism.

Motivul? Creșterea prețurilor de pe litoralul românesc și condițiile care, uneori, lasă de dorit.

„Având în vedere că în vacanțele externe sunt mai mici a crescut cererea către extern destul de mult, unde găsim tarife de la 50 de euro pe noapte”, mai spune Mihaela Tănase.

Conform reprezentanților agențiilor de turism, oferte all inclusive sunt și la noi. Prețurile aici variază între 500 și 2200 de lei pe noapte.

S-au scumpit vacanțele all inclusive în Bulgaria

Nici litoralul bulgăresc nu stă mai bine. Aici prețurile de cazare în hoteluri sunt în medie cu între 10 și 30% mai mari decât anul trecut, notează presa bulgară.

În medie, pentru o cazare în hoteluri de 4 stele în lunile iulie și august, prețul unei camere pentru doi adulți este în jur de 200-250 de leva pe noapte (circa 100-125 de euro – n.trad.), în timp ce pentru hotelurile de 5 stele ajunge la circa 350 de leva pe noapte.

Astfel, o vacanță de 7 zile pe litoralul bulgăresc al Mării Negre cu pachet „all inclusive” sau totul inclus în preț pentru două persoane costă între 1.500 și 2.500 de leva în plin sezon estival.

author avatar
Andreea Vlad
11.210 afisari

17 COMENTARII

  1. Si-n Romania este OK. Am fost in perioada 15-20.06.23 la Neptun, apa calda, curata, linistita (se putea inota dincolo de geamandura fara probleme), preturi bune la cazare (dupa 20.06 preturile au mai crescut) si masa si in plus, nu a fost aglomerat nici pe plaja si nici in trafic, cocalari deloc. Cinci nopti 930 lei cu mic dejun inclus (plus taxa de statiune 5 lei/zi/persoana).

  2. DAR PENTRU CE TAXA DE STATIUNE CA NU INTELG DIN MOMENT CE SA PLATESTE CAZARE ACEA TAXA E PENTRU PISATUL IN BOSCHETI

  3. Andreea da pe ma ta sa o sui pe cosor si tie sa iti dau putin la cioc, nu se poate? Ca sa nu mai stergi comentariile

    • Îmi place mult de mă ta. Și mă ta e înnebunită după mine. Nu mai poate sa trăiască fără mine. Asa ca să nu te mai prind pe net și s o lași pe mă ta în grija mea ca știu sa o fac fericita.

  4. E frumos și la noi.Eu am mai fost și în alte părți dar îmi place foarte mult Olimp și hotelu e super .Am stat la Holidey Blue.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger