AcasăNewsLista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată - DOCUMENT

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată – DOCUMENT

lista zona galbenaLista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată - DOCUMENT

Lista ţărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Persoanele care sosesc în România din aceste ţări, regiuni sau teritorii incluse în aşa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

CNSU își motivează această măsură prin persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulația virusului pe teritoriul național, cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”, se arată în textul Hotărârii.

Lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat se află: Estonia, Cehia, San Marino, Ungaria, Muntenegru, Iordania, Serbia, Seychelles, Curaçao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franţa, Uruguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia si Herţegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud, Wallis and Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba.

Consultați AICI tabelul cu lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

author avatar
Andreea Vlad