AcasăNewsLista scurtă a celor mai bune filme din 2022: Producțiile cu cele...

Lista scurtă a celor mai bune filme din 2022: Producțiile cu cele mai mari șanse la nominalizările OSCAR. VIDEO

Printre filmele considerate de experienți cu potențial extraordinar la nominalizările Oscar 2022 se numără  „Dune” (pe primul loc în box office-ul american), „Spencer” (cu Kristen Stewart în rol principal), „The Power of the Dog” (cu Benedict Cumberbatch în rol principal) și „Belfast” ( cu Jude Hill).

Premiile Oscar din 2022 marchează doi ani de când industria divertismentului a fost cufundată în haos după începutul pandemiei. În acest timp, multe proiecte au fost filmate în conformitate cu protocoalele stricte impuse de pandemia Covid-19, iar numeroase blockbuster-uri  aler căror filmări au fost devansate de pandemia mondială au fost, în sfârșit, lansate în cinematografe sau pe platforme de streaming.

Drept urmare, filmele care concurează pentru premiile Oscar 2022 în acest sezon sunt foarte variate, de la filme cu buget foarte mare, la cele indie, notează publicațiile de prestigiu, cu istoric vechi în preconizarea câștigătorilor la Oscar.

Înaintea ceremoniei din 27 martie, iată care sunt filmele considerate de cinefili favorite la premiile Oscar 2022.

Dune

Un gigant SF care a oferit cinematografelor din întreaga lume un impuls atât de necesar, încasând deja peste 350 de milioane de dolari. Designul de producție este magistral, efectele vizuale uimitoare, costumele fantastice și actul artistic al legendarei câștigătoare a Oscarului, Hans Zimmer, cu adevărat impresionant.

 

Spencer

În timp ce interpretarea halucinantă a lui Pablo Larraín asupra călătoriei fatidice a Prințesei Diana la Sandringham de Crăciun în 1991 poate diviza alegătorii Academiei, nu se poate nega puterea, amploarea și acuratețea ciudată a interpretării lui Kristen Stewart în rolul prințesei poporului.

The Power of the Dog

Westernul tulburător al lui Jane Campion, care urmărește un fermier (Benedict Cumberbatch) care o terorizează pe noua soție a fratelui său (Kirsten Dunst) este favoritul la categoria cel mai bun film. Astfel, Jane Campion ar putea fi a treia femeie din istorie care primește Oscarul pentru cel mai bun regizor.

Belfast

După ce a câștigat foarte râvnitul Premiu al Publicului al Festivalului de Film de la Toronto, interpretarea semi-autobiografică a copilăriei lui Kenneth Branagh, Belfast este pe cale să domine festivitatea din martie 2022. Jude Hill iși interpretează rolul extraordinar, la fel ca și actorii care îi interpretează pe părinții și bunicii: Caitríona Balfe, Jamie Dornan, Ciarán Hinds și Judi Dench.

King Richard

La cincisprezece ani de la ultima sa nominalizare la Oscar pentru The Pursuit of Happyness, Will Smith s-ar putea să urce din nou pe scenă la festivitatea de decernare a premiilor Oscar 2022, pentru rolul impecabil al lui Richard Williams, tatăl și antrenorul de tenis al lui Venus și Serena, în filmul biografic. De asemenea,  Beyoncé ar putea să o înfrunte pe Billie Eilish la categoria Original Song cu „Be Alive”.

 

author avatar
Alina Costache
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger