AcasăNewsLista galbenă, ACTUALIZATĂ. Care sunt țările pentru care se impune CARANTINA la...

Lista galbenă, ACTUALIZATĂ. Care sunt țările pentru care se impune CARANTINA la intrarea în România – DOCUMENT

covid-19Lista galbenă, ACTUALIZATĂ. Care sunt țările pentru care se impune CARANTINA la intrarea în România - DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați.

De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi. Există, binențeles, excepții de la carantină pentru zona galbenă, iar acestea pot fi consultate AICI.

Țările cu risc epidemiologic ridicat

Țările din zona roșie sunt: Seychelles, Maldive, Bahrain, Uruguay, Cipru, Capul Verde, Argentina, Lituania, Costa Rica, Olanda, Suedia, Croația, Turcia, Letonia, Columbia,, Andorra, Georgia, Puerto Rico, Mongolia, Slovenia, Paraguay, Kuweit, Franța, Chile, India, Brazilia, Estonia, Belgia, Luxemburg, Nepal, Serbia, Africa de Sud.

Țările din zona galbenă sunt: Iran, Canada, Qatar, Germania, Grecia, Muntenegru, Elveția, Peru, Emiratele Arabe Unite, Trinidad si Tobago, Italia, Austria, Anguilla, Cehia, Bahamas, Oman, Ungaria, Ucraina, Kazahstan, Guyana, Aruba, Danemarca, Armenia, Spania, Polonia, Palestina, Irak, Liechtenstein, Bulgaria, Suriname, Bolivia, Statele Unite ale Americii, Liban, Tunisia, Macedonia de Nord, Bosnia si Herțegovina, Belarus.

Se elimină restricțiile din 15 mai

Vineri s-a adoptat și o hotărâre de guvern prin care se ridică unele restricții începând de sâmbătă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunțat Florin Cîțu după ședința de Guvern.

Premierul a mai anunțat că programul restaurantelor și teraeselor se încheie la ora 24.00, competițiile sportive în spații deschise se pot desfăşura cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri. La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus, a precizat Cîțu.

Descarcă AICI Hotărârea CNSU privind măsurile de relaxare.

author avatar
Andreea Vlad
1.102 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger