AcasăNewsLista actualizată a țărilor din „zona galbenă”. Au fost introduse două noi...

Lista actualizată a țărilor din „zona galbenă”. Au fost introduse două noi state / Au ieșit cinci

zona galbenaLista actualizată a țărilor din „zona galbenă”. Au fost introduse două noi state / Au ieșit cinci

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri seară lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei de 14 zile asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Față de lista aprobată anterior, au fost introduse Statele Unite ale Americii și Serbia, confort Hotărârii nr. 55, citată de Hotnews.

Trecute pe noua „listă galbenă”, Statele Unite ale Americii au depăşit 12 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat de o țară.

Un alt record negativ vine din faptul că, în mai puțin de o săptămână, în SUA s-au îmbolnăvit de Covid aproape un milion de oameni. SUA este cea mai afectată țară de pandemie încă din martie, conform BBC.

Pe de altă parte, de pe lista țărilor din „zona galbenă” au fost scoase Belgia, Spania, Slovacia, Monaco, Olanda.

Spania a fost scoasă de pe listă, deși au fost înregistrate peste 42.000 de decese şi peste 1,5 milioane de cazuri, potrivit bilanţului anunţat joi seară, Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19. De asemenea, autoritățile au decis închiderea Madridului pentru 10 zile la începutul lunii decembrie pentru a evita răspândirea virusului în rândul populației.

foto Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger