AcasăNewsLinsarea negrilor, evocata in Brooklyn

Linsarea negrilor, evocata in Brooklyn

Afro americanii spun ca discursurile lui Donald Trump ii incita pe albi la gesturi rasiste

Noduri de spanzuratoare, simboluri ce fac trimitere la trecutul rasist al Americii, au fost gasite atarnate in mai multi copaci din cartierul new-yorkez. De la inceputul acestui an, incidente similare au fost raportate in mai multe orase din SUA.

Afro americanii spun ca discursurile lui <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> ii incita pe albi la gesturi rasiste

In august, un ales local din Missouri a declarat pe Facebook ca persoanele care au vandalizat un monument confederat trebuie ”spanzurate de copaci”. Anterior, un deputat de culoare care a cerut destituirea lui Trump a primit urmatoarea amenintare: ”Vei fi spanzurat de un copac”. Aceste amenintari au o puternica incarcatura: in perioada 1877-1950 peste 4000 de afro americani au fost linsati, majoritatea fiind spanzurati de copaci iar deseori fotografiile lor erau vandute pe post de carti postale. De aceea aparitia nodurilor pentru spanzuratori ingrijoreaza comunicatea afro-americana din Brooklyn. In cadrul unei adunari, un ales din Brooklyn a facut legatura intre aceste incidente si discursul ambiguu al presedintelui Trump pe tema extremistilor albi a ”carui retorica contribuie direct la un climat care ii face pe oameni sa creada ca aceste acte sunt acceptabile”. Alte noduri au fost gasite in diverse orase, unul chiar la muzeul national de istorie si cultura afro-americana iar altul in campusul American University din Washington, insotit de banane si mesaje rasiste.

author avatar
Mihai Koblenko
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger