AcasăNewsLingouri false pe piata aurului

Lingouri false pe piata aurului

Politia franceza a descoperit, saptamana trecuta, 20 de lingouri de aur uitate cu valiza cu tot intr-un tren, langa Paris.

Informatia nastea suspiciuni si pana aici, dar intre timp s-a dovedit ca lingourile erau false! La inceput, valiza gasita in statia Massy-Palaiseau valora peste 800.000 de euro, dat fiind ca nimeni n-ar fi crezut ca lingourile cantarind 20 de kilograme nu sunt de aur. Problema era cum sa fie clasificata „descoperirea”. Daca nimeni nu revendica valiza cu lingouri, urma sa fie clasificata drept comoara si impartita intre controlorul care a gasit-o si operatorul de transport. Ca imparteala sa fie cat mai corecta, s-a trecut la analiza lingourilor si, surpriza! Acestea aveau doar stratul exterior de aur.

Tot DSK e de „vina”

DSK tocmai voia sa semnaleze disparitia aurului si aparitia lingourilor false cand a fost acuzat de viol

Acum, politia pariziana ia in calcul o asociere pentru a comite infractiuni, lingourile falsificate urmand sa fie vandute pe piata aurului, tot mai aglomerata. Presa pariziana a pus descoperirea tot in carca lui DSK, reamintind raportul FSB in care se spunea ca lui Dominique Strauss-Kahn i s-a inscenat violul pentru ca a descoperit ca tot aurul depozitat in US Bullion Depository din Fort Knox „lipseste sau nu a fost inventariat”. In 2009, chinezii s-au plans ca au primit niste lingouri false, care fusesera depozitate la Fort Knox! Uite ca lingourile false au ajuns si pe la Paris.

 

author avatar
Adina Mutar
743 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger