AcasăNewsLiderul USR, după noile discuții cu Iohannis: aveți curajul să facem acum...

Liderul USR, după noile discuții cu Iohannis: aveți curajul să facem acum anticipate

Conduși acum de Dan Barna, ”salvatorii” lui Nicușor Dan au pus gând rău și liberalilor europeni

Dan Barna a participat, marți, la o a doua rundă de consultări cu președintele, pe tema formării noului Guvern, aducând din nou în discuție varianta anticipatelor.

„Am ieșit de la consultări unde președintele Iohannis mi-a reconfirmat că își dorește alegeri anticipate. Chestiunea calendarului pentru anticipate consideră însă că trebuie abordată abia după alegerile prezidențiale. Argumentul pe care l-a invocat a fost nevoia de a o înlocui urgent pe Dăncilă. Domnule Iohannis, haideți să nu mai gândim de azi pe mâine. (…) Haideți mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în fața oamenilor și să câștigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte. Dacă vreți cu adevărat să scăpăm țara de PSD; aveți curajul să facem acum anticipate”, îi cere, între altele, liderul USR președintelui, printr-un mesaj transmis pe Facebook.

Amintim că după prima rundă de discuții pe tema noului Executiv, Klaus Iohannis declarase că este „în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale”, explicând însă că la momentul de față nu se poate vorbi de anticipate din mai multe motive, unul fiind acela că dacă ar pica două propuneri pe care le-ar face în perioada următoare, ” atunci acest Guvern interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și de neimaginat, și ar rămâne – atenție! – în funcție până când s-ar organiza acele alegeri anticipate, adică undeva în primăvară.”

386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger