AcasăNewsLiderul socialistilor din Parlamentul European saluta Guvernul Ponta

Liderul socialistilor din Parlamentul European saluta Guvernul Ponta

Hannes Swoboda, liderul socialistilor si democratilor (S&D) din Parlamentul European, saluta succesul lui Victor Ponta si confirmarea sa in fruntea Guvernului, evocand dublul succes obtinut de „stanga” in Europa, facand referire si la victoria lui Francois Hollande la alegerile prezidentiale din Franta.

„Il felicit pe Victor Ponta pentru noul sau rol si ii urez succes in munca ce il asteapta. Ne confruntam cu o perioada dificila in Europa astazi si este important sa conducem cu o abordare care respecta oamenii si care se bazeaza pe increderea si speranta de a gasi o cale de iesire din criza”, a precizat Swoboda.

El a mai evocat nevoia de reforme pentru iesirea din criza, austeritatea nefiind solutia in acest sens. „Masurile pure de austeritate nu pot fi calea de urmat. Politicile care sa ne scoata din criza trebuie sa includa masuri pozitive pentru crestere si investitii. Prin alegerea lui Francois Hollande ca noul presedinte al Frantei si prin confirmarea lui Victor Ponta in functie, este o saptamana extraordinara pentru populatia Europei”, a mai spus liderul S&D din PE.

Swoboda a mai remarcat ca socialistii europeni devin tot mai puternici prin cresterea guvernelor „de stanga” din Uniunea Europeana. „Impreuna trebuie sa relansam procesul european si sa luptam pentru o cale alternativa si corecta de iesire din criza”, a mai spus liderul socialist.

author avatar
Ciprian Purice
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger