AcasăNewsLiderul nord-coreean Kim Jong-il a murit

Liderul nord-coreean Kim Jong-il a murit

(ftoto: realitatea.net)

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-il, a murit sambata, in urma unui infarct. Jong-il avea 69 de ani si a decedat la bordul trenului sau. Succesor la conducerea tarii a fost desemnat fiul acestuia, Kim Jong-un.

(ftoto: realitatea.net)

Liderul nord-coreean, Kim Jong-il, care avea probleme de sanatate de mai multi ani, a murit sambata la ora locala 8.30 (1.30, ora Romaniei), din cauza unei „mari epuizari mentale si fizice”, a anuntat agentia oficiala nord-coreeana, citata de Mediafax. Jong-il a decedat in urma unui „infarct miocardic sever si a unei crize cardiace”, in trenul sau, in timpul uneia dintre deplasarile sale traditionale pe teren, la care nu renuntase desi, in 2008, suferise un accident cerebral in urma caruia ramasese cu probleme de mobilitate.

Kim Jong-il va fi inmormantat pe 28 decembrie, la Phenian. Oficialii nord-coreeni au decretat doliu în perioada 17-29 decembrie. Fiul sau, Kim Jong-un, a fost desemnat pentru a-i succede la conducerea Coreei de Nord, iar populatiei i s-a cerut sa ii respecte autoritatea, se mai arata in anuntul agentiei oficiale de presa KCNA.

Dupa anuntul mortii lui Kim Jong-il, guvernul din Coreea de Sud a fost plasat in stare de alerta, cele doua tari fiind inca, din punct de vedere tehnic, in stare de conflict armat, de la armistitiul precar semnat la finalul Razboiului din Coreea (1950-1953). Mai mult, in cursul zilei de luni, la Seul urmeaza sa se intruneasca de urgenta Consiliul de Securitate Nationala.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger