AcasăNewsLiderul ISIS, otravit de proprii combatanti

Liderul ISIS, otravit de proprii combatanti

Abu Bakr al-Baghdadi, filmat intr-una din rarele sale aparitii publice, in iunie 2014.

Seful suprem al gruparii teroriste sunite, pe numele sau Ibrahim ibn Ali ibn Muhammad al-Badri al-Samarrai, mai cunoscut drept Abu Bakr al-Baghdadi, se afla in stare grava, impreuna cu alti trei comandanti.

Abu Bakr al-Baghdadi, filmat intr-una din rarele sale aparitii publice, in iunie 2014.

Agentia media WAA in limba araba, citand o sursa locala din nord-vestul Irakului, in provincia Ninive, vorbeste despre ”informatii exacte”. In hrana lui Baghdadi, ”persoane necunoscute” au strecurat otrava. ”Necunoscute?” Dar ce necunoscuti s-ar fi putut apropia de-o asemenea maniera de liderul ISIS? Potrivit sursei, masa de pranz pregatita pentru Baghdadi si pentru trei locotenenti de-ai sai a fost otravita in cartierul Be’aaj, situat la est de Ninive. Sursa a adaugat ca cei patru au suferit ”intoxicatii grave” si ca ”au fost transportati catre o destinatie necunoscuta”. Urmare a incidentului, ISIS a facut numeroase arestari in zona amintita. Abu Bakr al-Baghdadi conduce ISIS din iunie 2014 iar moartea sa a fost anuntata de mai multe ori,  insa nicio informatie in acest sens nu a fost confirmata.

Porumbel jihadist, arestat in India

Urmare a unui atac soldat cu 17 soldati indieni ucisi in Casmir, tensiunile intre India si Pakistan le implica mai nou si pe pasari. In provincia Punjab, limitrofa Pakistanului, politistii au capturat si plasat in detentie un porumbel care purta un mesaj agresiv adresat premierului indian Narendra Modi. ”Draga Modi, nu crede ca suntem aceiasi ca in vremea razboiului indo-pakistanez din 1971. Acum, fiecare copil e gata sa lupte impotriva Indiei”, se arata in mesaj, care este semnat de gruparea jihadista Lashkar-e-Taiba, miscare islamista pakistaneza.

author avatar
Tudor Borcea
908 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum dracu toate tarile alea puternice nu scapa de niste drogati criminali, nu va intrebati?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger